Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για εξαπάτηση της μεσαίας τάξης και των εργαζομένων εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι βασικό συναίσθημα που κυριαρχεί είναι η ανασφάλεια υπογραμμίζοντας ότι «αυτή την ανασφάλεια την πολλαπλασιάζει, τη μεγεθύνει, τη μετατρέπει σε φόβο, μια κυβέρνηση που εφαρμόζει μια πολιτική ακραία μεροληπτική για τα συμφέροντα των ισχυρών. Μια πολιτική που καταστρέφει ανθρώπους και παραγωγικές δυνάμεις. Και διευρύνει ραγδαία τις κοινωνικές ανισότητες».

Κάνοντας λόγο για πολιτικές με βαθύτατα ταξικό και αντιλαϊκό πρόσημο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη η ελπίδα και η ασφάλεια να μπουν στη θέση του φόβου και της ανασφάλειας και «αυτό συνοψίζει το σύνθημα: «Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μια Νέα Αρχή. Με την κοινωνία στη πρώτη γραμμή».

«Μια Νέα Αρχή, με οδηγό την κοινωνία και εγγυητή μια ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση. Που θα κλείσει τις πληγές που άνοιξε η περίοδος Μητσοτάκη αλλά το κυριότερο, θα επιτρέψει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες να οργανώσουν με ασφάλεια και ηρεμία το μέλλον τους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορές στη μεσαία τάξη λέγοντας ότι «στη χώρα μας είναι μια τάξη αυτοδημιούργητη» και πρόσθεσε ότι «αυτό είναι το διακριτικό της χαρακτηριστικό και όχι το αν προτιμά ή όχι να φοράει γραβάτα. Και δεν έχουν καμία σχέση μαζί της, όσοι υποκριτικά την επικαλούνται αλλά γεννήθηκαν πορφυρογέννητοι και δεν προσπάθησαν ποτέ. Η Ελλάδα δε χτίστηκε από τους νεόπλουτους ούτε από τους βαθύπλουτους δήθεν ευεργέτες που στη κρίση έβγαλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό και επενδύουν τα λεφτά τους σε οφσόρ για να μη φορολογούνται».

Συμπλήρωσε δε ότι «η Ελλάδα φτιάχτηκε από αυτούς που με τον ιδρώτα τους βγάζουν το μεροκάματο και από όσους άδραξαν την ευκαιρία μιας καλύτερης ζωής με εντιμότητα και αξιοπρέπεια. Τους εργαζομένους και τη μεσαία τάξη. Αυτοί τη κράτησαν στις δύσκολες στιγμές».

Στο πλαίσιο αυτό άσκησε κριτική στα μέτρα της κυβέρνησης λέγοντας ότι η μεσαία τάξη δεν είναι αυτοί που έχουν τόσο μεγάλα κέρδη και ωφελήθηκαν καθόλου από τις φοροελαφρύνσεις στα μερίσματα και στα κέρδη των επιχειρήσεων. «Ή είναι αυτοί που έχουν από 800.000 ακίνητη περιουσία να μεταβιβάσουν σε κάθε τους παιδί;».

«Όχι δεν είναι αυτοί. Αυτοί είναι η τάξη και οι συνδετημόνες του κου Μητσοτάκη. Για τα συμφέροντα των οποίων εργάζεται. Μεσαία τάξη, είναι οι άνθρωποι που ξυπνάνε το πρωί να πάνε στη δουλειά, στη βιοτεχνία, στο μαγαζί. Είναι αυτοί που ζουν από τον κόπο τους. Είναι ο κορμός της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας. Αυτούς τους ανθρώπους, όμως, πρωτίστως εξαπάτησε ο κος Μητσοτάκης το 2019».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κυβερνάει προς όφελος μιας ελίτ, ενώ σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε και για τον τρόπο άσκησης της διακυβέρνησης λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης κυβερνάει με αυταρχισμό ως άλλος Καίσαρας.