Κατέληξαν στο Τμήμα, μηνύθηκαν και αποχώρησαν…

Αυτή ήταν η κατάληξη του πρωτοφανούς – ως προς τις μηνύσεις, γιατί έχουμε δει και χειρότερα από αρνητές και «ψεκασμένους» – περιστατικού που σημειώθηκε σε σχολείο στα Καμίνια, όταν γονέας μαθητή του τοπικού Γυμνασίου προχώρησε σε μήνυση κατά τριών μελών του Συλλόγου Διδασκόντων – της διευθύντριας, του υποδιευθυντή και της υπεύθυνης Covid – επειδή εφάρμοσαν το νόμο και αρνήθηκαν την είσοδο στο σχολείο στο παιδί του, καθώς δεν διέθετε self-test, ενώ αρνούνταν να φορέσει και την προστατευτική μάσκα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι τρεις εκπαιδευτικοί «σύρθηκαν» στο αστυνομικό τμήμα.

Όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά, μάλιστα:«Περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε στο σχολείο και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να μπουν μέσα σε αυτό, ώστε να τους οδηγήσει στο Τμήμα! Μπροστά στα μάτια εκατοντάδων μαθητών και δεκάδων συναδέλφων, οι εκπαιδευτικοί επιβιβάστηκαν στο περιπολικό και πήγαν στο Τμήμα, λόγω της μήνυσης του γονιού, που (επαναλαμβάνουμε) αρνούταν να κάνει το παιδί του self-test, αλλά και να φορέσει μάσκα!».

«Τελικά, μετά από πολύωρη κατάθεση (!), την (αναγκαστική κάτω από αυτές τις συνθήκες) υποβολή μήνυσης από τη Διευθύντρια του σχολείου και την παρέμβαση εισαγγελέα, οι εκπαιδευτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι, δεν οδηγήθηκαν δηλαδή στο αυτόφωρο», αναφέρει η ΕΛΜΕ.

Οι διευκρινίσεις της ΓΑΔΑ για το επεισόδιο

Για το συμβάν, έδωσε διευκρινίσεις και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής:

«Σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα σε εκπαιδευτική μονάδα σε περιοχή του Πειραιά, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Πρωινές ώρες της 14ης Σεπτεμβρίου 2021, οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν για εν εξελίξει επεισόδιο μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών.

Ενημερώθηκε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, ως αρμόδια εποπτεύουσα Αρχή, η οποία διέταξε όπως όλα τα εμπλεκόμενα άτομα μεταφερθούν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, για να υποβάλλουν τις αντίστοιχες μηνύσεις.

Γι’ αυτό το λόγο, οι αστυνομικοί μετέφεραν τους εμπλεκόμενους στο Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων, όπου αφού υπεβλήθησαν οι σχετικές μηνύσεις, άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι, κατόπιν διαταγής της προαναφερόμενης εισαγγελικού λειτουργού».

«Ανοχύρωτοι οι εκπαιδευτικοί»

Η Ένωση των εκπαιδευτικών του Πειραιά καταγγέλλει ότι τα σχολεία, από τη μία, είναι ανοχύρωτα απέναντι στην πανδημία, ενώ οι εκπαιδευτικοί «οδηγούνται με περιπολικό στο Τμήμα από τον κάθε ένα, που κάνει μηνύσεις, επειδή δεν θέλει το παιδί του να φοράει ούτε μάσκα».

Το σωματείο εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Καμινίων που μηνύθηκαν και ζητά τη λήψη μέτρων προστασίας των εκπαιδευτικών, αλλά και «ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από