Προφυλακιστέοι κρίθηκαν το μοντέλο και πρώην παίκτρια ριάλιτι  και ο σύντροφός της, ποδοσφαιριστής για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται από την πρώτη στιγμή σοβαρή, καθώς οι αστυνομικοί έχουν πληροφορίες ότι η κοκαΐνη θα έπαιρνε το δρόμο της αγοράς για 100 ευρώ το γραμμάριο.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, μιλούν για παράνομα κέρδη εκατομμυρίων, αφού θεωρούν πολύ πιθανό να νόθευαν το 20% της συνολικής ποσότητας που βρέθηκε

Από την πρώτη στιγμή η 29χρονη αρνείται τις κατηγορίες, με τον 32χρονο σύντροφό της, να προσπαθεί να πάρει πάνω του, όλη την ευθύνη. Υποστηρίζει πως είναι χρήστης ναρκωτικών, πως δεν είχε σκοπό να διακινήσει την κοκαϊνη και πως η μέλλουσα γυναίκα του, δεν εμπλέκεται καθόλου στην επίμαχη υπόθεση.

Ο 32χρονος υποστηρίζει πως δέχτηκε να μεταφέρει την επίμαχη βαλίτσα με τα ναρκωτικά, χωρίς όμως τα 7,8 κιλά που υπήρχαν μέσα να είναι δικά του. Δηλώνει θύμα μιας σκευωρίας που όπως λέει στήθηκε σε βάρος του, με στόχο να αποπροσανατολιστεί η αστυνομική έρευνα.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε, το ζευγάρι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας πριν να συλληφθεί την Πέμπτη, καθώς οι αστυνομικοί είχαν συγκεκριμένη πληροφορία από άτομο το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του για λόγους ασφάλειας της ζωής του.

Η πληροφορία, σύμφωνα με κατάθεση Αστυνομικού που συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης των δύο, έδινε συγκεκριμένα στοιχεία και περιγραφές του 29χρονου μοντέλου και του 32χρονου συντρόφου της για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης σε νυχτερινά καταστήματα. Ο πληροφοριοδότης φέρεται επίσης να ανέφερε πως οι δύο κατηγορούμενοι πωλούσαν έναντι 40.000 ευρώ το κιλό την κοκαΐνη.

Οι πληροφορίες που έφτασαν στους αστυνομικούς, ανέφεραν ότι το μοντέλο και ο σύντροφός της, είναι μέλη ενός μεγαλύτερου κυκλώματος που φαίνεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και στα νότια προάστια.

Όταν έφτασαν αυτές οι πληροφορίες στα χέρια της αστυνομίας τέθηκε υπό παρακολούθηση ο 32χρονος σύντροφος του μοντέλου, με τους αστυνομικούς να τον εντοπίζουν στη Νέα Σμύρνη, απ’ όπου και ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πρώτα τον 32χρονο, ο όποιος σύμφωνα με καταθέσεις, «αντιστάθηκε σθεναρά» και είχε πάνω του «επτά αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, μικτού βάρους 7,8 κιλών και στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι του, όπου συνέλαβαν την 29χρονη.

Μέσα στο σπίτι βρέθηκαν 10 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας προς τον Εισαγγελέα αναφέρεται πως η κατηγορουμένη φέρεται να έριξε άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών στην τουαλέτα, όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς.

Τι υποστήριξε ο 32χρονος στον ανακριτή

Ενώπιον του ανακριτή ο 32χρονος κατηγορούμενος, δεν άλλαξε στάση σε σχέση με όσα ανέφερε στους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι ανέλαβε να μεταφέρει τη βαλίτσα για λογαριασμό άλλου προσώπου.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί υπογραμμίζουν ότι το μοντέλο παρουσίασε ύποπτη συμπεριφορά όταν έφτασαν στο σπίτι στο Παγκράτι. Ειδικότερα, τονίζουν ότι τράβηξε το σύρτη της πόρτας και έκανε φασαρία, με τους αστυνομικούς να υποπτεύονται ότι προσπαθούσε να ξεφορτωθεί τα υπόλοιπα ναρκωτικά που βρίσκονταν στο σπίτι.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών προσπαθούν να «δουν» την μεγάλη εικόνα της υπόθεσης, δηλαδή από που προέρχονται τα ναρκωτικά και πώς έφτασαν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι μάλλον ήρθαν στην Ελλάδα μέσω κοντέινερ ή ιστιοπλοϊκού σκάφους και να είναι τμήμα από μια μεγαλύτερη ποσότητα -πιθανόν και 100 κιλών καθαρής κοκαΐνης που ήρθε στη χώρα μας.