Δύο άνθρωποι από την Αχαΐα δίνουν μάχη στη ΜΕΘ. Πρόκειται για δύο αντιεμβολιαστές. Ιστορίες που μόνο προβληματισμό μπορούν να προκαλέσουν για το πόσο ύπουλος είναι αυτός ο ιός.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι αντιεμβολιαστές κάνουν «πάρτι» με συνωμοσίες και fake news στο διαδίκτυο, δύο άνθρωποι στέλνουν σιωπηλά το τρανταχτό μήνυμά τους. Δεν μπορούν να μιλήσουν. Είναι διασωληνωμένοι. Ωστόσο η ιστορία τους προκαλεί ρίγη.

Όσον αφορά στην υπόθεση του ενός, σύμφωνα με την ιστοσελίδα pelop.gr, η σελίδα του στο facebook είναι γεμάτη μηνύματα κατά του εμβολίου. Είχε χαρακτηριστεί στην περιοχή της Αιγιάλειας ως ένας από τους πιο φανατικούς αντιεμβολιαστές και αρνητές του κορονοϊού. Όμως ο ιός τον «χτύπησε» με τον πιο άσχημο τρόπο.

Ο 55χρονος επιχειρηματίας, πατέρας παιδιών νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρίου. Στην οικογένειά του, κόλλησαν όλοι. Μέχρι και η ηλικιωμένη μητέρα του. Η οποία δυστυχώς στα τέλη της περασμένης εβδομάδας έχασε τη μάχη. Προφανώς ο άνδρας δεν γνωρίζει ότι η μάνα του κατέληξε. Η σύζυγος και τα δύο του παιδιά ήταν πιο τυχεροί.

Νόσησαν, εμφάνισαν υψηλό πυρετό αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Πλέον προσεύχονται να ξεπεράσει το πρόβλημα ο δικός τους άνθρωπος. Οι γιατροί δίνουν καθημερινή μάχη. Όπως για κάθε ασθενή.

Στη ΜΕΘ ακόμα ένας αντιεμβολιαστής

Σε διπλανό κρεβάτι, ένας 45χρονος επιχειρηματίας από την Πάτρα. Και εκείνος αντιμετώπιζε τον κοροναϊό με δυσπιστία ενώ ούτε καν συζητούσε το ενδεχόμενο να κάνει το εμβόλιο!

Όμως ο κοροναϊός δεν του «χαρίστηκε»! Ιδιοκτήτης beach bar, από τους πλέον αγαπητούς στην Πάτρα και χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα.

Δίνει εδώ και εβδομάδες την μάχη του. Διασωληνωμένος και με τις ευχές όλων να ξεπεράσει τον κίνδυνο. «Είναι πολύ σοβαρά αλλά είμαστε όλοι πάνω καταπάνω» δήλωσε στο pelop.gr η επίκουρος Καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας Καρολίνα Ακινόσογλου.