Το Ford GT, το μοντέλο που κυκλοφόρησε πριν από μισό αιώνα, σήμερα, η αμερικάνικη φίρμα παρουσιάζει το Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition, εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Ford GT του 1964 που έκανε το ντεμπούτο του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης στις 3 Απριλίου του 1964. Το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν και το μοναδικό αμερικάνικο supercar που κέρδισε στο Le Mans.

«Αυτό είναι το πρώτο Ford GT Heritage Edition που πηγαίνει πέρα από τον εορτασμό νικών σε αγώνες – αυτή η έκδοση πηγαίνει ακόμα πιο βαθιά και τιμά την πιο παλιά κληρονομιά του supercar της Ford», δήλωσε ο  Μάικ Σέβερσον, από την Ford. «Το Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition είναι μια σύγχρονη εκδοχή του πρωτότυπου, και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να κάνει λάθος σε σχέση με το αυτοκίνητο στο οποίο αποτίει φόρο τιμής».

Μία έκδοση περιορισμένης παραγωγής που τιμά τα πέντε αρχικά πρωτότυπα Ford GT 

Το Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition ξεχωρίζει από την τριπλή, αγωνιστικού τύπου λωρίδα που διατρέχει την οροφή του αυτοκινήτου, τα εκτεθειμένα εξαρτήματα από ανθρακονήματα ενώ, από ανθρακονήματα είναι κατασκευασμένα επίσης το εμπρός splitter, τα πλαϊνά μαρσπιέ, το εξωτερικό τμήμα των καθρεπτών, οι περσίδες του καλύμματος του κινητήρα και ο πίσω διαχύτης, ο οποίος διαθέτει γυαλιστερή επίστρωση.

Ειδικότερα, το 2022 FordGT Heritage Edition αποτίει φόρο τιμής στα πρωτότυπα Ford GT του 1964, όντας μια σύγχρονη εκδοχή του πρωτότυπου μοντέλου που συνδυάζει κλασικά χαρακτηριστικά της Ford Performance .

Το Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition πραγματοποίησε την επίσημη πρεμιέρα του στο Monterey CarWeek στο The Quail και στο Pebble Beach Concours d’Elegance®.