«Δύσκολη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση με την φωτιά στην περιοχή της Γορτυνίας, που πέρασε από την Νεμούτα της Ηλείας», είπε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, προσθέτοντας ότι «οι εστίες είναι πολλές».
Μάλιστα, όπως επισήμανε, «η φωτιά έχει πλησιάσει κοντά στους οικισμούς, Λιβαδάκι και Τουμπίτσι, αλλά υπάρχουν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς προς τις κατοικημένες περιοχές».
Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι «επιχειρούν πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ αναμένονται επιπλέον επίγειες δυνάμεις από χώρες που έχουν αποστείλει βοήθεια στην Ελλάδα».
Σχετικά με το δεύτερο πύρινο μέτωπο, στην περιοχή του Δήμου της Μεγαλόπολης, όπου η φωτιά πέρασε από την περιοχή Μέπλεια της Μεσσηνίας, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «εκεί η κατάσταση είναι καλύτερη, αλλά υπάρχει πάντα επιφύλαξη, σχετικά με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών».

- Νέο «Ανακαινίζω»: Σε δύο φάσεις η υλοποίηση του πρόγράμματος – Οι δικαιούχοι, τα ποσά και οι αιτήσεις
- Ποιοι πληρώνονται από 1 έως 5 Ιουνίου – Όλες οι καταβολές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Ανατροπή στο Κληρονομικό Δίκαιο: Οι 10 μεγάλες αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος για περιουσίες, διαθήκες και ελεύθερες συμβιώσεις







