Για τους τύπους, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει από την Ολλανδία χωρίς νίκη στα τρία φιλικά του. Γιατί με τη Φένλο αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 και μετά στη διαδικασία των πέναλτι επικράτησαν 5-3.

Όμως, για την ουσία, οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν αισθητά βελτιωμένοι σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια με την Αλ Ταβόν και την Άλκμααρ, κυρίως στον επιθετικό τομέα. Η δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην εβδομάδα που μεσολάβησε, διόρθωσε κάποια από τα προβλήματα που υπήρχαν και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια, ρόλο έπαιξε και η δυναμικότητα του αντιπάλου, αφού η Φένλο της Β’ κατηγορίας υστερεί σε σχέση με την δευτεραθλήτρια της Eredivise, Άλκμααρ. Φυσικά, αυτό δεν αναιρεί ότι για να σταθεί σε πιο ανταγωνιστικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ακόμα να σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Επιπλέον, είναι αναγκαία η ενίσχυση, ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Φυσικά, αυτό δεν αναιρεί ότι για να σταθεί σε πιο ανταγωνιστικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ακόμα να σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Επιπλέον, είναι αναγκαία η ενίσχυση, ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα, το Τριφύλλι βρήκε δύο γκολ τους εξτρέμ του, τον Αϊτόρ και τον Ενγκμπακοτό, έχασε ευκαιρίες και θα μπορούσε να “καθαρίσει” το ματς από την κανονική διάρκεια. Όσο για τις ατέλειες στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, το δίδυμο των Σερπέζη και Ρόμπι μόνο με θαύμα θα ξαναβρεθεί μαζί.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε ορεξάτος το παιχνίδι και απείλησε με δύο ατομικές ενέργειες του Αϊτόρ, όμως η Φένλο ήταν αυτή που προηγήθηκε. Στο 10’ ο Βερχέιγεν πέρασε τον Κώτσιρα και βρήκε στη μικρή περιοχή τον Μπράκεν, ο οποίος με πλασέ σκόραρε. Οι “πράσινοι” άγγιξαν την ισοφάριση τρία λεπτά αργότερα, αλλά ο Καρλίτος από το ύψος του πέναλτι αστόχησε. Το σύνολο του Γιοβάνοβιτς συνέχισε να προσπαθεί και στο 30’ ο Αϊτόρ σέντραρε από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Ιωαννίδη πέρασε λίγο άουτ. Τελικά, η ισοφάριση επιτεύχθηκε στο 38’, όταν ο Καρλίτος σέντραρε από αριστερά και ο Αϊτόρ πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα. Η ανατροπή στο σκορ συντελέστηκε πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όταν από προσπάθεια του Ιωαννίδη, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Ενγκμπακοτό, ο οποίος με πλασέ διαμόρφωσε το 2-1.

Παρά τις οχτώ αλλαγές, ο Παναθηναϊκός συνέχισε σε υψηλό τέμπο. Ο Χατζηγιοβάνης έχασε τετ-α-τετ σχεδόν με τη σέντρα, ενώ ο Μακέντα από το πέναλτι πλάσαρε άουτ στο 51’. Ο Χατζηγιοβάνης συνέχισε να είναι πηγή κινδύνων και στο 63’ κράτησε τη μπάλα λίγο παραπάνω και ο Ζίμα μπόρεσε να μπλοκάρει. Η Φένλο απείλησε για πρώτη φορά μετά το γκολ της στο 67’, αλλά ο Ξενόπουλος απέκρουσε το πλασέ του Σχρόϊεν. Στην επόμενη επίσκεψη της δεν αστόχησε και στο 72’ ο Φάιν Ρόιεν πλάσαρε εξ’ επαφης για το 2-2. Η κανονική διάρκεια έληξε έτσι και ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτι. Εκεί κατά σειρά οι Χατζηγιοβάνης, Μακέντα, Αγιούμπ, Σάντσες και Χατζηθεοδωρίδης ήταν εύστοχοι, ο Ξενόπουλος απέκρουσε ένα και οι “πράσινοι” επικράτησαν 5-3.