Ισόπαλος 1-1 αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας, απέναντι στην Αλ Ταβόν από την Σαουδική Αραβία. Οι «πράσινοι» είχαν δύο πρόσωπα που ταίριαξαν και με τα συστήματα που εφάρμοσαν. Στο πρώτο ημίχρονο με το 4-4-2 δεν ήταν καλοί και οι αντίπαλοι τους επέβαλαν το ρυθμό τους, ενώ στο δεύτερο μέρος με το 4-2-3-1 έλεγξαν το τέμπο και ήταν αυτοί που είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη.

Φυσικά, είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, αφού δεν έπαιξαν οι Κουρμπέλης, Σένκεφελντ, Αϊτόρ, Πούγγουρας, Χατζηγιοβάνης, αναμένεται η άφιξη ενισχύσεων, ενώ ειδικά στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι νεαροί Ρόμπι και Σιδεράς και ο νεομετατεθής στη θέση Σερπέζης.

Παρόλα αυτά, ο Γιοβάνοβιτς είδε τους παίκτες του και στα δύο ημίχρονα να προσπαθούν να ακολουθήσουν τις οδηγίες του, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι. Αυτό είναι που μετράει στο τέλος της ημέρας για τον Σέρβο προπονητή και όχι το αποτέλεσμα. Πάντως, ο Γιοβάνοβιτς ήταν ήρεμος στη μεγαλύτερη διάρκεια, με εξαίρεση 2-3 ξεσπάσματα σε τρανταχτά λάθη.

Η Αλ Ταβόν αρχίζει το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας στις 12 Αυγούστου και είναι πιο έτοιμη, ενώ ο προπονητής της διατήρησε τους βασικούς του μέχρι το 75’, για να τους τεστάρει. Ενώ οι παίκτες έπαιζαν πολύ σκληρά και μερικές φορές έφτασαν στα όρια του αντιαθλητικού.

Η Αλ Ταβόν άρχισε δυνατά το παιχνίδι και στο 2’ και στο 13’ απείλησε τον Διούδη με σουτ του Γιαζίντ. Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός είχε να αντιπαρατάξει μία κεφαλιά του Βέλεθ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες.

Ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα στο 38’, όταν ο Μακέντα πάσαρε με τακουνάκι στον Χατζηθεοδωρίδη και αυτός με δυνατό σουτ, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Αλλά η Αλ Ταβόν ισοφάρισε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Ρόμπι υπό πίεση δεν έδιωξε καλά, ο Ναουάφ πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και πάσαρε στον Ταβάμπα και αυτός με πλασέ σκόραρε.

Στο 53’ και στο 58’ ο Ενγκαμπακοτό απείλησε με εκτέλεση φάουλ και πλασέ, ενώ στο 59’ ο Ιωαννίδης πλάσαρε εξ’ επαφής στο οριζόντιο δοκάρι. Το ματς δεν είχε άλλη ευκαιρία μέχρι το 89’, όταν ο Ιωαννίδης πέρασε δύο παίκτες και πάσαρε στον Καμπετσή, ο οποίος στο τετ-α-τετ νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.