Μήνυμα στους βιομηχάνους ότι «είναι η ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα», έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά και τον πρόεδρο του ΔΣ του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, στο πλαίσιο Ανοικτής Εκδήλωσης της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

«Τώρα μπορούμε να πούμε με πολύ μεγαλύτερη σιγουριά ότι είναι η ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα. Και το λέω με απόλυτη βεβαιότητα ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας διαγράφονται εξαιρετικά θετικές» επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Η ανάπτυξη η οποία θα έρθει τα επόμενα χρόνια είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια ανάπτυξη ισχυρή και πιστεύω ότι πολύ σύντομα, εντός του 2022, θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος της πανδημίας για να μπορέσουμε στην συνέχεια να αναπτυχθούμε πέρα και πάνω από τα μεγέθη στα οποία βρεθήκαμε όταν μας χτύπησε η πανδημία» τόνισε.

Τώρα είναι η ευκαιρία και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κι εσείς θα ανταποκριθείτε στον πρόκληση των καιρών, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ακόμα απηύθυνε μήνυμα στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να μιμηθεί τις «επιχειρήσεις που έσπευσαν να συνταχθούν με την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να επιβραβεύσει τους νέους οι οποίοι θα εμβολιαστούν με το ποσό των 150 ευρώ, δίνοντας αντίστοιχες παροχές σε είδος που συνδέονται με τη δική τους δραστηριότητα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός τόνισε:

«Θα ενθάρρυνα περισσότερες επιχειρήσεις να κάνουν κάτι αντίστοιχο διότι είμαστε συμμέτοχοι σε μια μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν. Και, ναι, δεν είναι καθόλου κακό σε αυτή την προσπάθεια να χρησιμοποιούμε και τέτοια κίνητρα και όταν μάλιστα το βάρος επιμερίζεται μεταξύ του κρατικού προϋπολογισμού και των επιχειρήσεων θα είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί για να πετύχουμε αυτό το στόχο».

Μιλώντας για τα βήματα που έκανε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Ουδέποτε αναστείλαμε τις μεταρρυθμίσεις και βέβαια τώρα, καθώς η πανδημία τελειώνει, θα πατήσουμε περισσότερο γκάζι και όχι περισσότερο φρένο, έτσι ώστε οι μεταρρυθμίσεις ως δουλειά υποδομής για το νέο μοντέλο ανάπτυξης το οποίο οραματιζόμαστε, να γίνουν πράξη μία ώρα αρχύτερα».