Η Μαρία Σάκκαρη τα έδωσε όλα απέναντι στην Μπάρμπορα Κρετσίκοβα και έφτασε μια… ανάσα από την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Ρολάν Γκαρός, καθώς είχε ματς πόιντ για να πάρει τη νίκη απέναντι στην Τσέχα, αλλά δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και τελικά ηττήθηκε με 2-1 σετ, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η Ελληνίδα τενίστρια μάλιστα προηγήθηκε με 5-4 στο τρίτο σετ και σέρβιρε για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του χωμάτινου γκραντ σλαμ, αλλά η αντίπαλό της αποδείχθηκε ψυχραιμότερη, ισοφάρισε σε 5-5 και με 9-7 πήρε εκείνη τελικά την πρόκριση. Η συμπατριώτισσά μας μιλώντας για τη μεγάλη μάχη που έδωσε με την Τσέχα στάθηκε στο χαμένο ματς πόιντ που είχε στο 5-3, αλλά και στο μπρέικ που δέχθηκε λίγο αργότερα.

«Για να είμαι ειλικρινής, αγχώθηκα. Σκεφτόμουν πως ήμουν έναν πόντο μακριά από τον τελικό και αυτό είναι λάθος πρωτάρη. Το καλό είναι πως αν ξαναβρεθώ σ’ αυτή τη θέση, δε θα το ξανακάνω.

Αγχώθηκα και έγινα πιο παθητική στο παιχνίδι μου. Δεν ρίσκαρα στα χτυπήματά μου, έπαιζα αμυντικά, ειδικά στους μεγάλους πόντους. Δεν μπορούσα να βρω τρόπο να κάνω break μετά το 5-5. Είναι ανθρώπινα συναισθήματα, θα πάρω ένα μάθημα απ’ αυτό».

Για την εμπειρία της από τον ημιτελικό: «Θα με προετοιμάσει καλύτερα στο μέλλον, όπως είπα. Σκεφτόμουν ότι ήμουν πολύ κοντά όταν σέρβιρε για τη νίκη. Δε νομίζω να κάνω το ίδιο λάθος, θα βρω τρόπο να ξεγελάσω τον εαυτό μου και να μην το ξανασκεφτώ. Πέρα απ’ αυτό, είναι λίγο δύσκολο να εκφράσω τι νιώθω αυτή τη στιγμή. Ήταν μια καλή πορεία, αλλά είμαι στενοχωρημένη που δεν θα είμαι στον τελικό».

Για τη συνολική της πορεία στο Roland Garros: «Είμαι περήφανη για την πορεία που έκανα, αλλά πονάει. Πονάει γιατί έφτασα τόσο κοντά. Έναν πόντο μακριά. Αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι τώρα. Υπάρχουν πολλά θετικά και αρνητικά. Πρέπει να το αποδεχτώ και να προχωρήσω, να δω πως θα τα πάω την επόμενη φορά».

Για το παιχνίδι της Κρετσίκοβα: «Ένιωσα κάποιες φορές ότι η μπάλα σταματούσε και έπρεπε εγώ να της δώσω ταχύτητα. Ήταν λίγο δύσκολο και γι’ αυτό έχασα μπάλες στο ξεκίνημα. Γενικά έχει καλό παιχνίδι από την baseline, καλά βολέ, πολύ καλό σερβίς. Όταν μια παίκτρια παίζει τόσο καλά για τόσα πολλά παιχνίδια, είναι δύσκολο να την κερδίσεις».