Συγκλονιστική ήταν η Μαρία Σάκκαρη στον μεγάλο ημιτελικό του Roland Garros, με την Ελληνίδα τενίστρια να φτάνει πολύ κοντά σε μία τεράστια επιτυχία, καθώς ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα και έμεινε εκτός τελικού.

Μία εξέλιξη που φέρνει τη Μαρία και πάλι στη θέση 18 της κατάταξης, καθώς ότι και να γίνει στον τελικό, η Ελληνίδα τενίστρια δεν θα μπορέσει να ανέβει θέσεις… Είτε επικρατήσει η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, είτε η Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα, η Μαρία Σάκκαρη θα πέσει και πάλι στο Νο.18 του ranking και έτσι ουσιαστικά θα παραμείνει στην ίδια θέση που ήταν και πριν.

Σε περίπτωση που η Ελληνίδα τενίστρια έφτανε στην κατάκτηση του τροπαίου, τότε θα ανέβαινε μέχρι και στο Νο.9 της κατάταξης!

Το Roland Garros υποκλίνεται στην ελληνίδα τενίστρια

Στο… ματς της χρονιάς στο Roland Garros Κρεϊτσίκοβα χρειάστηκε 3 ώρες και 18 λεπτά για να λυγίσει τη Μαρία Σάκκαρη, η οποία πάλεψε σαν λιοντάρι, όμως ηττήθηκε και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση, μια στροφή πριν από το φινάλε.

Ωστόσο, η πορεία της ελληνίδας τενίστριας στα κορτ του Παρισιού μόνο… απαρατήρητη δεν πέρασε, με τους ίδιους τους διοργανωτές να υποκλίνονται στην κορυφαία ελληνίδα τενίστρια.

Η Μαρία έγραψε μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού τένις με την πρόκρισή της στα ημιτελικά του φημισμένου γαλλικού Γκραν Σλαμ, με την «μονομαχία» της κόντρα στην Κρεϊτσίκοβα να μένει αξέχαστη.

Ενδεικτικές είναι οι αναρτήσεις του Roland Garros στο twitter μετά το τέλος του αγώνα. Στην πρώτη κάνουν λόγο για την «πολεμίστρια» Μαρία Σάκκαρη.