Απορρίπτει τους ισχυρισμούς για εμπλοκή της Frontex σε παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα ο εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού Φαμπρίς Λεζερί.
Μιλώντας στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο γάλλος αξιωματούχος αναγνωρίζει, πάντως, ότι γίνονται αναχαιτίσεις, οι οποίες, επεξηγεί κατηγορηματικά ότι εμπίπτουν στο πλαίσιο του κανονισμού λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Παράλληλα, μιλά για τις επικίνδυνες προκλήσεις της τουρκικής ακτοφυλακής.
«Οι ισχυρισμοί για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών ξεκίνησε από βίντεο που μεταδόθηκαν από ορισμένα μίντια. Τα βίντεο είχαν δοθεί από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων και πηγές της τουρκικής ακτοφυλακής» λέει κατηγορηματικά ο Λεζερί, δίνοντας εξαρχής τον τόνο της θέσης του για την υπόθεση των pushbacks μεταναστών και προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, για την οποία ο ίδιος και η Frontex έχουν δεχθεί ισχυρή κριτική και βρίσκονται στο στόχαστρο ερευνών.
Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που κυκλοφορούν

- Κάτοικοι της Κυψέλης για ζημιές από τα έργα για το Μετρό: «Δεν θα πληρώσουμε την κατασκευή του Μετρό με τις ζωές μας»
- Το φρούτο που λειτουργεί ως φυσικό «Viagra» – Πώς συμβάλει στη βελτίωση των σεξουαλικών επιδόσεων των ανδρών
- Χαλαρές στιγμές για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: Η βουτιά του Greek Freak σε καταγάλανα νερά (vid)







