Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος επέστρεψε. Για να αποτελέσει ξανά τον οικονομικό σύμβουλο που κάθε πολίτης έχει ανάγκη σε μια εποχή σημαντικών αλλαγών και μεγάλων προσδοκιών. Για να συμβάλει ξανά όχι μόνο στην οικονομική ενημέρωση αλλά και στην οικονομική παιδεία της ελληνικής κοινωνίας. Για να ξαναβρεί τους αναγνώστες που τον θυμούνται ακόμη στην έντυπη μορφή αλλά και για να συναντηθεί με την ψηφιακή εποχή.

Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος έχει μια βαριά ιστορία. Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1926 και έως το 1944 κυκλοφορούσε ως εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα. Επανεκδόθηκε το 1954 ως εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση και έτσι κυκλοφορούσε έως το 2000. Από το 2000 και μετά κυκλοφορούσε ως ένθετο στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» μέχρι το 2004.

Ολο αυτό το διάστημα αποτέλεσε το σημείο αναφοράς για την οικονομική ενημέρωση αλλά και ταυτόχρονα ένα εβδομαδιαίο οικονομικό εγχειρίδιο που για χιλιάδες αναγνώστες ήταν ο τρόπος για να μυηθούν στην οικονομική επιστήμη και να κατανοήσουν τα οικονομικά φαινόμενα.

Το νήμα αυτής της ιστορίας σε έναν νέο αιώνα και μια εποχή ψηφιακή θέλει να συνεχίσει η ιστοσελίδα ot.gr (Οικονομικός Ταχυδρόμος).

Με επιμονή στις ίδιες αρχές της ανεξαρτησίας από κομματικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης, της πολυφωνίας, του συνδυασμού της άμεσης και συνεχούς ενημέρωσης και της ενδελεχούς ανάλυσης.

Με ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για όλες τις ελληνικές και ξένες αγορές, την αγορά συναλλάγματος, την αγορά παραγώγων. Με συνεργασίες με πανεπιστημιακούς και ερευνητικές ομάδες ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων. Με σημαντικές διεθνείς συνεργασίες: Financial Times, Wall Street Journal, The Economist, Barron’s, Reuters Breaking News, CNBC.

Και κυρίως με το καλύτερο έμψυχο δυναμικό.

Με συμβούλους έκδοσης τους Αντώνη Καρακούση και Γιώργο Μαντέλα.

Με την αρθρογραφία της «παλιάς φρουράς»: Γιάννης Μαρίνος, Δημήτρης Ευαγγελοδήμος, Παύλος Κλαυδιανός, Αθανάσιος Παπανδρόπουλος και Δημήτρης Στεργίου.

Διευθυντής σύνταξης o Χρήστος Δόγας. Με ειδικό σύμβουλο τον Κώστα Τσαούση, αρχισυντάκτρια την Ανδρομάχη Παύλου και υπεύθυνο News Project τον Ανδρέα Παναγόπουλο.

Με συντακτική ομάδα τους Γιάννη Αγουρίδη, Θανάση Αδαμόπουλο, Μαρία Βουργάνα, Προκόπη Γιόγιακα, Ξανθή Γούναρη, Ναταλία Δανδόλου, Μελίνα Ζιάγκου, Κώστα Ιωαννίδη, Γιώργο Κανελλόπουλο, Λάμπρο Καραγεώργο, Αλέξανδρο Καψύλη, Ολγα Κλώντζα, Χρήστο Κολώνα, Δημήτρη Μανιάτη, Τάσο Μαντικίδη, Αγη Μάρκου, Γιώργο Παυλόπουλο, Γιώργο Πολύζο, Αρη Ραβανό, Δημήτρη Σταμούλη, Ελένη Στεργίου, Μάχη Τράτσα και Ευθύμη Τσιλιόπουλο.

Με αναλύσεις από τους Κώστα Αντωνάκο, Βασίλη Κώτση, Σεραφείμ Πολίτη, Ντίνο Σιωμόπουλο, Ζώη Τσώλη και Νίκο Φιλιππίδη.

Με ειδικούς συνεργάτες για φορολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα τους Απόστολο Αλωνιάτη, Δαμιανό Ευστρατιάδη, Γιώργο Κορομηλά και Παλαιολόγο Λιάζο.

Με web developer τον Λάμπρο Ντόκα.

Την εμπορική διεύθυνση έχει η Πέννυ Λάγκα.

Την ευθύνη του ΟΤ.gr έχει ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, διευθυντής Ψηφιακών Μέσων της Αλτερ Εγκο.