Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Παρασκευής στην αστυνομία μετά από αναφορές για πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ίδιος ενημέρωσε λίγο μετά τις 22:00 την αστυνομία για πυροβολισμούς έξω από την είσοδο της μονοκατοικίας του στον Διόνυσο, με τους αστυνομικούς να σπεύδουν στο σημείο προκειμένου να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί.

Σύμφωνα, δε, με τις πληροφορίες, οι οποίες μένει να επιβεβαιωθούν, έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη βρέθηκαν τουλάχιστον πέντε κάλυκες. Μάλιστα, οι εν λόγω κάλυκες παραπέμπουν σε όπλο τύπου καλάσνικοφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο παρουσιαστής βρέθηκε στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, μετά τις καταγγελίες για μεγάλο αριθμό αστυνομικών που φαίνεται να τον φρουρούσαν.

Μετά τον σάλο, η Ελληνική Αστυνομία απέσυρε την φρουρά, με τον παρουσιαστή να προσφεύγει στο ΣτΕ ζητώντας την επιστροφή της.

Καλείται να επιστρέψει… 50.000 ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ

Ποσά που φθάνουν έως και τις 50.000 ευρώ θα κληθεί να επιστρέψει ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ) για τους «χρυσούς μισθούς» των 60.000 ευρώ το μήνα που δήλωσε ψευδώς ότι ελάμβανε επωφελούμενος το πρόγραμμα «ΣΥΝ-εργασία» , ώστε να αποσπάσει τεράστια ποσά αποζημίωσης.

Η εταιρεία του τηλεπαρουσιαστή θα πρέπει να επιστρέψει τα ποσά διότι ο ΕΔΟΕΑΠ επιβάλλει εισφορά σε όλο το ποσό που δηλώνεται ως μισθός κι όχι επί ενός ορίου, όπως γίνεται στον ΕΦΚΑ, ο οποίος αναγνωρίζει ως ανώτατο ποσόν τα 6.500 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, της Εφημερίδας των Συντακτών ο Μένιος Φουρθιώτης καλείται, επίσης, να καλύψει από την τσέπη του τα νοσήλια μετά την πρόσφατη εισαγωγή του σε ιδιωτική κλινική, καθώς οι ελεγκτές του ΕΔΟΕΑΠ δεν τα δικαιολόγησαν απορρίπτοντάς τα. 

Τρεις εισαγγελικές έρευνες

Υπενθυμίζεται ότι στο πεδίο της δικαιοσύνης έχει μεταφερθεί η πολύκροτη υπόθεση Φουρθιώτη, καθώς ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί τί ακριβώς συνέβη με την πλαστή ταυτότητα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) αλλά και το δελτίο διαπίστευσης, το οποίο φέρεται να είχε στην κατοχή του ο παρουσιαστής προκειμένου να μπαίνει ανενόχλητος σε υπουργεία.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον Μένιο Φουρθιώτη, μετά από εκείνες που διενεργούν η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η Οικονομική Εισαγγελία με θέμα την επεισοδιακή εισβολή του στο υπουργείο Εργασίας με μπράβους αλλά και τη διερεύνηση σειράς οικονομικών υποθέσεων στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται.