Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη με 1-3 στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η για να είμαστε πιο ακριβείς, ο Άρης ήταν αυτός που με την τραγική απόδοση του, επέτρεψε στην ΑΕΚ να κερδίσει εύκολα και να μπει για τα καλά στο κόλπο της δεύτερης θέσης, καθώς μείωσε στους τρεις βαθμούς την διαφορά από τον σημερινό της αντίπαλο.

Η ομάδα του Χιμένεθ είχε πολλές απουσίες, αυτές, όμως, δεν φάνηκαν στον αγωνιστικό χώρο, καθώς απέναντι τους βρέθηκε ο χειρότερος φετινός Άρης. Οι γηπεδούχοι μπορεί να έχουν δικαιολογημένα παράπονα από την … ευκολία με την οποία έδωσε το δύο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ ο διαιτητής Κουλμπάκοφ, όμως, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να κοιτάξουν τις δικές τους ευθύνες. Η απώλεια της τελευταίας στιγμής του Γκάμα, δεν αποτελεί δικαιολογία για την τραγική εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Πρόβλημα και εκπλήξεις

Ο Μπρούνο Γκάμα ήταν το προβλήμα της τελευταίας στιγμής για τον Άκη Μάντζιο, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις και τέθηκε εκτός αποστολής. Ο Μπρούνο ήταν αυτός που πήρε τη θέση του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού στην ενδεκάδα, ενώ εκτός ενδεκάδας έμεινε και ο Μάνος, καθώς στη κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Μανσίνι, στο 4-2-3-1 με το οποίο παρέταξε την ομάδα του ο προπονητής του Άρη. Πολλά προβλήματα απουσιών αντιμετώπιζε πριν την έναρξη της αναμέτρησης και ο Μανόλο Χιμένεθ, που παρέταξε την ΑΕΚ με 4-3-3, επιφυλάσσοντας, μάλιστα και μια έκπληξη, καθώς άφησε στον πάγκο τον Μάνταλο, ενώ οι Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι και Γαλανόπουλος ήταν η τριάδα στην μεσαία γραμμή. Ακόμα, ενώ αρχικά ήταν στην ενδεκάδα ο Αλμπάνης, τελευταία στιγμή ένιωσε ενοχλήσεις και τη θέση του πήρε ο Τάνκοβιτς.

Φωνάζει για το πέναλτι ο Άρης

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά ενός νευρικού παιχνιδιού χωρίς φάσεις. Στο 10′ ο Λόπες προσπάθησε να μπει απο αριστερά στη μεγάλη περιοχή, έπεσε πάνω στον Ρόουζ και ο διαιτητής Κουλμπάκοφ έδειξε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Τάνκοβιτς, ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΚ. Απόφαση η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ανθρώπων του Άρη, που φώναζαν στον Λευκορώσο οτι δεν υπήρχε πέναλτι. Ο Άρης στη συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει, ανέβασε ρυθμούς μετά το 15ο λεπτό και δημιούργησε δυο επικίνδυνες καταστάσεις με τους Μπερτόλιο (17′) και Σίλβα (20′).

Λάθος του Σούντγκρεν και 0-2

Ενώ ο Άρης είχε πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού μετά το 15ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Στο 28′ ο Ανσαριφάρντ εκμεταλλεύτηκε την λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Σούντγκρεν, πέρασε την μπάλα στον Σιμάνσκι και αυτός έστρωσε στον Βασιλαντονόπουλο, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Νέο πέναλτι δόθηκε στην ΑΕΚ

Απίστευτα πράγματα γίνονταν στο Κλεάνθης Βικελίδης και στο 36′ ο διαιτητής Κουλμπάκοφ έδωσε νέο πέναλτι στην ΑΕΚ, αυτή τη φορά πηγαίνοντας πρώτα στο VAR για να δει τη φάση. Ο Ρόουζ έδιωξε τη μπάλα και στη συνέχεια βρήκε τον Γαλανόπουλο. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Ανσαριφάρντ, που σημείωσε το 0-3.

Αλλαγή από τον Μάντζιο

Ο Άκης Μάντζιος θέλησε να κάνει πιο επιθετικη την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο και πέρασε τον Μάνο στη κορυφή της επίθεσης, απέσυρε τον Μπρούνο και μετατόπισε τον Μανσίνι στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής. Στο 52′ ο Μπερτόλιο σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Τσιντώτας απέκρουσε σε κόρνερ.

Μείωσε με Μανσίνι

Ο Άρης έψαχνε ενα γρήγορο γκολ και κατάφερε να το πετύχει στο 56′ με τον Μανσίνι. Ο Μάνος βρήκε ωραία τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό μέσα στην μεγάλη περιοχή και δεξιά και αυτός με σουτ στη κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και μείωσε το.σκορ σε 1-3. Στο 62′ ο Κουέστα κράτησε ζωντανή την ομάδα του στο παιχνίδι, όταν και νίκησε στο τετ α τετ τον Ανσαριφάρντ. Δυο λεπτά αργότερα, ο Χιμένες, βλέποντας οτι η ομάδα του έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μάνταλο και Ολιβέιρα.

Μεγάλες ευκαιρίες για Σιμάνσκι και Σάσα

Στο 78» ο Σιμάνσκι εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Κουέστα και βγήκε τετ α τετ με τον Ισπανό τερματοφύλακα, ο οποίος, όμως αντέδρασε σωστά. Δυο λεπτά αργότερα μετά από σέντρα του Σάκιτς, ο Σάσα βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τσιντώτα στο ύψος της μικρής περιοχής, άργησε, όμως χαρακτηριστικά και ο Λόπες πρόλαβε και έκοψε τη μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν εύκολα το υπέρ τους αποτέλεσμα και κατάφεραν να πάρουν μια σημαντική νίκη.

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Σούντγκρεν (70′ Γκάνεα), Δεληζήσης (86′ Ματίγια), Ρόουζ, Σάσα, Τζέγκο, Μπρούνο (46′ Μάνος), Μανσίνι (70′ Γκαρσία), Μπερτόλιο, Σίλβα (86′ Μήτρογλου)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος (60′ Μιτάι), Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος (64′ Μάνταλος), Τάνκοβιτς, Γκαρσία (64′ Ολιβέιρα), Ανσαριφάρντ (75′ Κοσίδης)