Ανατροπή στην ανατροπή ήταν το χθεσινό αποτέλεσμα της ομαδικής στο MasterChef με τους δύο αρχηγούς των ομάδων να κονταροχτυπιούνται σε μία man to man δοκιμασία Follow the chef.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς ήταν υπεύθυνος της δοκιμασίας καθώς η εβδομάδα είναι ασιατική. Μπήκε στο πλατό με την ποδιά του και αποφάσισε να κάνει χιούμορ.

«Επειδή ο Λεωνίδας Κινέζο με ανεβάζει Κινέζο με κατεβάζει χωρίς να είμαι θα πάμε στην επαρχία της Σανγκ Σι και θα κάνουμε… Μπιανγκ Μπιανγκ Μιαν» είπε και άφησε τα στόματα των παικτών ανοιχτά!

Σε απλά Ελληνικά, οι δύο αρχηγοί θα έπρεπε να φτιάξουν χειροποίητα noodles και να τα μαγειρέψουν με βάση τη συνταγή του σεφ.

«Έτσι κάναμε όταν μαρσάραμε το GLX» του είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος όταν άκουσε την κινεζική ονομασία.

Ο Τζιοβάνι δήλωσε ότι έχει κίνητρο παραπάνω όταν έχει δίπλα του ένα καλό μάγειρα όπως ο Ιωάννης.

Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Πάνος Ιωαννίδης αποφάσισαν να αποχωρήσουν προς ένδειξη βαρεμάρας που ο Σωτήρης Κοντιζάς αποφάσισε να κάνει μάθημα Ιστορίας στους παίκτες για την επαρχία Σανγκ Σι.

Για άλλη μια φορά, ο Στέφανος δήλωσε ότι δεν τον ένοιαζε να κερδίσει η ομάδα του αλλά άλλαξε γνώμη όταν άκουσε το έπαθλο, μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις  του εστιατορίου του Σωτήρη Κοντιζά.

Εξοργίστηκε η Μαργαρίτα με τους συμπαίκτες της

Η δοκιμασία ξεκίνησε και το άγχος του Ιωάννη ήταν εμφανές. Ο Τζιοβάνι φάνηκε να έχει προβάδισμα στο άνοιγμα των noodles.

O Παναγιώτης από τον εξώστη φάνηκε ότι ήθελε να βοηθήσει κάνοντας έντονες παρατηρήσεις.

Ο αριστοτεχνικός τρόπος που ο Σωτήρης Κοντιζάς άνοιγε τα noodles άγχωσε περισσότερο τον Ιωάννη ενώ ο Τζιοβάνι έδειξε πιο σίγουρος.

Ο Τζαμάλ και ο Σκορδάκης μίλαγαν συνέχεια στον Τζιοβάνι με αποτέλεσμα να εξοργίσουν τη Μαργαρίτα που τους ζήτησε έντονα να σταματήσουν.

Οι Κόκκινοι προσπαθούσαν να μη μιλάνε και ο Διονύσης έκανε παρατήρηση  στον Παύλο που πήγε να μιλήσει.

Οι κανονισμοί δεν επέτρεπαν βοήθεια και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έκανε παρατήρηση στον εξώστη.

Οι κριτές δοκίμασαν τα πιάτα των παικτών ξεκινώντας από τον Ιωάννη που είχε χάσει το βήμα του να κόψει τις κορυφές από το σταμναγκάθι και δεν είχε βάλει ρυζόξιδο στο πιάτο του.

Ο Τζιοβάνι δήλωσε ότι είχε πρόβλημα στο να καταλάβει τα Ελληνικά γι’ αυτό και έκοψε λάθος το σταμναγκάθι του πιάτου. Όμως τα noodles του ήταν σχεδόν τέλεια, δεν είχαν κοπεί.

Οι Κόκκινοι στον εξώστη διαμαρτυρήθηκαν γιατί ο Τζιοβάνι είχε βοήθεια με την Ανούς να θεωρεί ότι αδικήθηκε ο Ιωάννης.

Εκείνος όμως γύρισε και φώναξε στον εξώστη «Σκάστε ρε!».

«Αν θέλουν να τσακώνονται μπροστά σε κόσμο που αγωνιά για το ποιος είναι πιο άντρας και πιο ωραίος  εγώ θέλω να μαγειρέψω» είπε στο κιου.

Ο Τζιοβάνι κέρδισε τη δοκιμασία με τον Ιωάννη να τον επαινεί και μπροστά του και πίσω του. Η «κατάρα» που τον κυνηγάει στις ομαδικές σαν αρχηγό ξαναχτύπησε.

«Δεν με νοιάζει που έκλεισα στόματα αλλά που έσωσα την ομάδα» είπε από την πλευρά του ο Τζίο και αποθεώθηκε στο Twitter για τη στάση του.

Η δε Ανούς δήλωσε ότι είναι περήφανη για την ομάδα της αλλά έβαλε τα κλάματα…