Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η Μαρίνα Πατούλη, μετά από 35 χρόνια κοινού συζυγικού βίου, τράβηξαν ξεχωριστούς δρόμους στη ζωή και από αχώριστοι σύντροφοι έγιναν δύο ξένοι σε διαμάχη.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν ένα καλοκαίρι στην Πάρο, όταν ο Γιώργος Πατούλης είχε αποφοιτήσει από την Ιατρική Σχολή και η Μαρίνα ήταν φοιτήτρια στο πρώτο έτος της Φιλολογίας. Εκείνος όταν την είδε την απηύθυνε το λόγο στα γερμανικά, εκείνη τον ειρωνεύτηκε και ξεκίνησε το ειδύλλιο τους.

Δεν πέρασε πολύς καιρός και παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο ενώ το 1992 έγινε ο θρησκευτικός τους γάμος στη Μητρόπολη Αθηνών.

Η γνωριμία τους στην Πάρο

Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα, τον Δεκαπενταύγουστο του 1986, όταν ο  Γιώργος Πατούλης, απόφοιτος της Ιατρικής σχολής,  25 χρονών τότε, με μαύρο μουστάκι, είδε σε μια παραλία της Πάρου, την κατάξανθη 18χρονη φοιτήρια, πρωτοετή στο τμήμα κλασικής Φιλολογίας, Μαρίνα.

Την προσεγγίζει, μιλώντας της Γερμανικά και εκείνη τον αποπαίρνει απαντώντας του στα ελληνικά.

Αυτή η πρώτη τους συνάντηση έληξε άδοξα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Δεν συνέβη, όμως το ίδιο με τη δεύτερή τους συνάντηση στο νησί.

Αυτή τη φορά ο νεαρός που φάνταζε πολύ μπρουτάλ για τα γούστα της, τη γοητεύει. Τον ερωτεύεται κεραυνοβόλα.

Ο γάμος

Τα αισθήματα είναι αμοιβαία και έντονα… Έτσι, μόλις τρεις μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο του 1986, ο Γιώργος Πατούλης και η Μαρίνα Σταυράκη, αμφότεροι κρητικής καταγωγής και κάτοικοι Πεύκης, παντρεύονται με πολιτικό γάμο.

Έξι χρόνια αργότερα, το ζευγάρι, παντρεύεται και με θρησκευτικό γάμο, στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ αργότερα αποκτούν τον μοναχογιό τους Αλέξανδρο.

Στο μεταξύ, ο Γιώργος, μετά από προτροπή της Μαρίνας, έχει ξυρίσει το μουστάκι.

«Η πρώτη επαφή δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Μετά στην πορεία τα έφερε η τύχη και ξανασυναντηθήκαμε στην Πάρο και ήταν κεραυνοβόλος. Ήταν πιο μπρουτάλ για τα γούστα μου. Είχε και μουστάκι τότε και τον έβαλα να το ξυρίσει. Ήταν tragic το μουστάκι», είχε πει η κ. Πατούλη μιλώντας για τη γνωριμία τους, στο Celebrity Travel.

Η κοινή ζωή τους διήρκησε 35 χρόνια με το ζευγάρι να είναι ένα από τα πλέον προβεβλημένα στην χώρα.