Βίντεο από το πάρκο στο «Λιμανάκι» της Ελευσίνας δείχνει ότι ο 39χρονος κατηγορούμενος, αποκαλούμενος και «Ινδιάνος» -ο οποίος προφυλακίστηκε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη- κατά τον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στη Δ. Αττική, δημοσιοποίησε η υπεράσπισή του.

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του in.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Παύλος Σαράκης, επισημαίνει ότι «είναι τραγικό το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο σ’ έναν αθώο συμπολίτη μας. Και όχι μόνον αυτό, τον προφυλάκισαν αγνοώντας προκλητικά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της υπεράσπισης».

Επικαλούμενος μάλιστα το συγκεκριμένο στοιχείο, ο Π.Σαράκης προσθέτει ότι «είναι υποχρέωση πλέον της ανακρίτριας να διατάξει οίκοθεν την άρση της προσωρινής κράτησης, βάσει του άρθρου 291 § 1 ΚΠΔ. Αν δεν το πράξει, οφείλει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να παρέμβει και να την ελέγξει πειθαρχικά και ποινικά για τις πράξεις και παραλείψεις της. Είναι αδιανόητο  και μείζον θέμα, για ένα  Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας  – όχι μόνον χωρίς στοιχεία -, αλλά αντίθετα με αποδείξεις που καταρρίπτουν στο σύνολό του, το  εις βάρος  του κατηγορητήριο».

Το επίμαχο βίντεο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του in.gr, το βίντεο φέρεται να  δείχνει τον 30χρονο Ελληνοιρακινό στην Ελευσίνα μεταξύ 6.20-6.45μμ της Τρίτης 9 Μαρτίου, ενώ η επίθεση εναντίον του αστυνομικού στην Ν. Σμύρνη σημειώθηκε στις 7.15 μμ.

Ένα διάστημα λοιπόν περίπου 30 λεπτών, εντός του οποίου θεωρείται εξαιρετικά απίθανο ο 30χρονος συλληφθείς να έφυγε ξαφνικά από το γήπεδο μπάσκετ της Ελευσίνας με προορισμό την Ν. Σμύρνη και να πρωτοστάτησε αμέσως στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς είχε παρουσιάσει στην διάρκεια της απολογίας του το συγκεκριμένο άλλοθι για τις κινήσεις του στην Ελευσίνα.