Τον γύρο του κόσμου κάνει η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, με τα διεθνή ΜΜΕ να κάνουν εκτενείς αναφορές στο θέμα.

Οι New York Times σε άρθρο με τίτλο «Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρατείται μετά από ένταλμα σύλληψης για βιασμό», σημειώνουν ότι είναι ο πιο γνωστός από πολλούς καλλιτέχνες που έχουν κατονομαστεί σε μια καταιγίδα καταγγελιών που συγκλονίζουν τον κόσμο της τέχνης στην Ελλάδα, και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι οι πιο σοβαρές.

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στη συνέντευξη Τύπου της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, καθώς και στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της συνάντησής του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Οι Έλληνες εισαγγελείς αναμένεται να αρχίσουν να καλούν μάρτυρες την επόμενη εβδομάδα για να επεκτείνουν την έρευνα στις καταγγελίες για κακοποίηση και παρενόχληση στον χώρο της τέχνης, ξεκινώντας με τον επικεφαλής του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, τον Σπύρο Μπίμιπλα, ο οποίος έχει πει ότι το Σωματείο έχει κατακλυστεί από καταγγελίες ηθοποιών», αναφέρεται.

Μεγάλο ενδιαφέρον από τα ξένα μέσα

Το BBC σε θέμα με τίτλο «Ελληνικό #Metoo: Ο διακεκριμένος ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται με κατηγορίες για βιασμό», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το κίνημα #MeΤoo άρχισε από τον ελληνικό αθλητισμό με τις αποκαλύψεις της κ. Μπεκατώρου.

Το EURONEWS σε δημοσίευμά του με τίτλο «Ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατηγορείται για βιασμό» αναφέρεται στις πολιτικές διαστάσεις και στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης εναντίον της υπουργού Πολιτισμού.

«#MeΤoo στην Ελλάδα. Συνελήφθη ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Ύποπτος για βιασμό 14χρονου αγοριού. Αρνείται τις κατηγορίες», αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ANSA.

Το France 24 και το Γαλλικό Πρακτορείο, σε θέμα με τίτλο «Ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας κατηγορείται για βιασμό» κάνουν εκτενή αναφορά στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.