Υπ’ ατμόν βρίσκονται οι εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση Λιγνάδη μετά και τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος του και επιβεβαίωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Τα κομμάτια στο παζλ της «σκοτεινής» πλευράς του γνωστού σκηνοθέτη – ηθοποιού φαίνεται πως δένουν για τον εισαγγελέα προκειμένου να προχωρήσει στην επόμενη κίνησή του.

Όπως όλα δείχνουν ο κλοιός των στοιχείων έχει «σφίξει» γύρω από τον Δημήτρη Λιγνάδη και οι Αρχές είναι έτοιμες ώστε σε περίπτωση που εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη να δράσει άμεσα.

Μετά τη νέα μήνυση που κατέθεσε χθες 25χρονος, που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού στα 14 χρόνια του (αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί), αλλά και την κατάθεση σημαντικής μάρτυρος στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές.

Μετά το μπαράζ των καταγγελιών σε βάρος του αλλά και το «άδειασμα» από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η Δικαιοσύνη «ανεβάζει ταχύτητα» στην έρευνα προκειμένου να μπορέσει να φέρει ενώπιον της το Δημήτρη Λιγνάδη, πριν να είναι αργά.

Όπως αναφέρθηκε και στην ΕΡΤ, ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση των καταγγελιών είναι έτοιμος να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του μηνυόμενου, χωρίς να περιμένει την κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει για τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στο ΣΕΗ.

Τα ανήλικα προσφυγόπουλα

Νέες αποκαλύψεις προκαλούν αποτροπιασμό σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, μέσα από μαρτυρίες γειτόνων που εμπλέκουν τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων να μετέχουν σε μαθήματα στο θέατρό του, αλλά πολλά προσφυγόπουλα φέρονται ότι αρνούνταν να πάνε ξανά εκεί.

Τι αποκάλυψε το ρεπορτάζ; Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες των γειτόνων «ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά», σύμφωνα με τον συντάκτη της εφημερίδας «Τα Νέα» Βασίλη Λαμπρόπουλο, που επικαλέστηκε μαρτυρίες από γείτονες του γνωστού σκηνοθέτη που διέμενε σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Εκεί, όπως ανέφεραν, ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, όταν είχε ερωτηθεί ο σκηνοθέτης για τις επισκέψεις των ανήλικων παιδιών είχε δηλώσει ότι συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε αλλοδαπούς.

Έπειτα από έρευνα για τον ισχυρισμό των γειτόνων, διαπιστώθηκε -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- ότι τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων μέσω κοινωνικού λειτουργού, είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρο του σκηνοθέτη. Από κάθε δομή πήγαιναν 3 – 4 ασυνόδευτα παιδιά και παρακολουθούσαν τα θεατρικά μαθήματα κατά την περίοδο 2017- 2018.

Έπειτα από επικοινωνία με τους φορείς, διαπιστώθηκε ότι πολλά παιδιά, αρνούνταν να ξαναπάνε στο θέατρο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν γιατί ήταν τόσο κατηγορηματική η άρνησή τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον πολλά από εκείνα τα παιδιά σήμερα ζουν στη Γαλλία.

Πού βρίσκεται ο Λιγνάδης;

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει φύγει από το σπίτι του στο Μεταξουργείο και βρίσκεται στην κατοικία φίλων του ετοιμάζοντας την υπερασπιστική του γραμμή, σε περίπτωση που κληθεί να καταθέσει στη Δικαιοσύνη για όσα καταγγέλλονται τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός βρέθηκε τις τελευταίες ώρες στο σπίτι πρώην υπουργού, που έχει σχέση και με το χώρο του πολιτισμού. Ο πρώην υπουργός, λένε οι πληροφορίες, δεν σχετίζεται με το χώρο της δεξιάς και δεν έχει καμιά σχέση με την σημερινή κυβέρνηση.

Το σπίτι φέρεται να βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και ο Λιγνάδης πήγε εκεί προκειμένου να συμβουλευτεί νομικούς καθώς οργίαζαν οι φήμες περί ραγδαίων εξελίξεων.

Λιγνάδης στο MEGA: Δεν εξαπάτησα κανέναν, είμαι μόνος στη δίνη ενός λαϊκού δικαστηρίου

Ανθρωποι από το χώρο του θεάτρου έλεγαν ότι είναι σίγουροι για την παρουσία του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στο συγκεκριμένο σπίτι. Ακόμη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος αποκλειστικά στο Mega, δεν κρύβεται και περιμένει τις εξελίξεις, δηλαδή αν υπάρξει σε βάρος του ένταλμα σύλληψης θα το αντιμετωπίσει.

Μενδώνη: Ο Λιγνάδης είναι επικίνδυνος

«Προσωπικός μου φίλος ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ. Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019. Ο κ. Λιγνάδης έχει μια σχέση αδιάληπτη με το Εθνικό Θέατρο.

Η πρωταγωνίστρια του στους Πέρσες ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου. Τότε δεν είδα ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα» συμπλήρωσε η υπουργός. Όταν τοποθετήσαμε τον Λιγνάδη στη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου βγάλαμε προκήρυξη. Με αντίστοιχες προκηρύξεις θα τοποθετούνται οι διευθυντές των οργανισμών. Ακούω ότι η βασική κατηγορία είναι ότι συγκαλύψαμε. Τι να συγκαλύψουμε; Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Αν αυτοί ήξεραν. Αυτοί συγκάλυψαν. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη και όχι την προσωπική του ζωή» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Λιγνάδη

Σφοδρή αντιπαράθεση στον πολιτικό στίβο πυροδοτεί η υπόθεση Λιγνάδη.

Να πάμε ένα βήμα μπροστά και να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα, ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό αλλά και τη Λίνα Μενδώνη εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβει την ευθύνη:

Η ΝΔ τόνισε εκ νέου ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε τον Δημήτρη Λιγνάδη μόνον από θεατρικές παραστάσεις και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να δώσει στην υπόθεση κομματικό χρώμα.

Ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης ξεδιπλώνει μέσω της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο το σχέδιο που αφορά στον νέο κώδικα δεοντολογίας στον χώρο του πολιτισμού για την αντιμετώπιση περιστατικών παρενόχλησης και βίας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γιατρομανωλάκης ο κώδικας δεοντολογίας δεν θα εξαλείψει ως δια μείας ένα φαινόμενο δεκαετιών. Όμως θα είναι ένα σαφές και ξεκάθαραο μήνυμα από την πολιτείας ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε συμπεριφορές όπως αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ θα συμβάλει και στη σταδιακή αλλαγή της υφιστάμενης νοοτροπίας.

Η ευθύνη για τη διαχείριση της υπόθεσης βαραίνουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό δηλώνει το ΜέΡΑ25.