Ο Δήμος Πειραιά παρέλαβε την Παρασκευή το πλήρως ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου του Αγίου Διονυσίου. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στον αγωνιστικό χώρο με την τοποθέτηση νέου συνθετικού χλοοτάπητα, στο βοηθητικό γήπεδο, στους χώρους των αποδυτηρίων και στους χώρους προθέρμανσης.

Η ανακαίνιση του γηπέδου πραγματοποιήθηκε μετά από χορηγία του Ομίλου «Τen Brinke», στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης. Στην παραλαβή παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Ιωσήφ Βουράκης, καθώς και ο Πρόεδρος  του ομίλου «Ten Brinke» κ. Albert Ten Brinke.

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου του Αγίου Διονυσίου εξυπηρετεί 14 ποδοσφαιρικά σωματεία του Πειραιά, λέγοντας πως εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι σύλλογοι της πόλης θα αθλούνται σε ένα όμορφο, σύγχρονο και ασφαλές γήπεδο ποδοσφαίρου.

Μώραλης: Νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δήμο

Ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τον Όμιλο «Τen Brinke» για τη συμβολή του στην ανακαίνιση του γηπέδου, λέγοντας πως για ακόμα μια φορά αναδεικνύεται πόσο σημαντικές είναι οι συνέργειες για την πόλη.  «Ο Πειραιάς  έχει μεγάλη παράδοση στον αθλητισμό και οφείλουμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, προκειμένου να διαθέτει  σύγχρονους και ασφαλείς αθλητικούς χώρους. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε ανακαινίσει τα τελευταία χρόνια όλες τις υπάρχουσες αθλητικές υποδομές  της πόλης και σύντομα θα έχουμε καλά νέα, για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στον Δήμο μας.  Στόχος μας είναι τα αθλητικά σωματεία, οι δημότες και τα παιδιά να αθλούνται σε λειτουργικούς και όμορφους χώρους και η προσπάθειά μας αυτή θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Ασφαλώς αποτελεί ζητούμενο η συντήρηση και η προστασία των αθλητικών εγκαταστάσεων από όλους, προκειμένου να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση», επεσήμανε ο κ. Μώραλης.

Ο Πρόεδρος του  Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερη χαρά  που σήμερα παραλαμβάνει ο Δήμος Πειραιά το πλήρως ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου του Αγίου Διονυσίου. Μια ανακαίνιση, όπως είπε,  που έγινε από μια εταιρεία κολοσσό που όχι μόνο επενδύει στην πόλη μας, αλλά  βοηθά  ώστε να δοθεί  ξανά ζωή σε έναν χώρο, ο οποίος είχε αρκετά προβλήματα. Υπογράμμισε ότι τόσο ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης όσο και ο ίδιος  θεωρούν ότι τέτοιου είδους επενδύσεις μόνο καλό μπορούν να κάνουν στην πόλη. «Είμαστε πάντα προσανατολισμένοι στο να μπορούμε να κερδίσουμε τα περισσότερα για τον Πειραιά. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που άκουσα από τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Albert Τen  Brinke ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες ενέργειες στην πόλη μας» επεσήμανε ο κ. Βουράκης.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου «Τen Brinke»  κ. Albert Τen Brinke, σε δήλωσή του, επεσήμανε ότι η εταιρεία του δραστηριοποιείται, στον χώρο ανάπτυξης ακινήτων με μεγάλες επενδύσεις, όπως στον Δήμο Πειραιά. Σημείωσε ότι, δεν ενδιαφέρεται μόνο να κάνει επενδύσεις με σκοπό να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας  και να κερδίζει, αλλά  παράλληλα να δείξει ως εταιρεία  και το κοινωνικό  της πρόσωπο.  Δήλωσε ότι  τους ενδιαφέρουν οι πολίτες να έχουν δυνατότητες, τονίζοντας ότι όταν έμαθαν  ότι υπήρχε η ανάγκη ανακαίνισης του γηπέδου, αποφάσισαν να βοηθήσουν. Ανέφερε δε ότι και στο μέλλον θα κάνουν κι άλλα πράγματα, γιατί θέλουν να δείξουν ότι ενδιαφέρονται  για το πώς ζουν οι πολίτες αυτού του τόπου.