Σωρεία καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης έχει δεχτεί τις τελευταίες ημέρες το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, γεγονός που το ώθησε στη σύγκληση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του.

Ο πρόεδρος του νεοσύστατου σώματος, Πασχάλης Τσαρούχας, ανέφερε το πρωί πως «υπάρχουν καθημερινά δεκάδες καταγγελίες. Το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχτεί πάνω από 1.000. Υπάρχουν παιδιά που ζητάνε να  έρθουν να μιλήσουν».

Επίσης πρόσθεσε ότι κάθε μέρα προστίθενται καταγγελίες για 3-4 νέες περιπτώσεις, ενώ κάλεσε όσους ηθοποιούς έχουν βιώσει ανάλογες καταστάσεις να το καταγγείλλουν εγγράφως στο ΣΕΗ, υπενθυμίζοντας ότι καθημερινά από τις 10 το πρωί εώς τη 1 μετά το μεσημέρι θα βρίσκεται εκπρόσωπος του Πειθαρχικού στο Σωματείο.

Πάνω από 1.000 καταγγελίες

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έρχονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες. Είναι πάνω από 1000 αυτή τη στιγμή. 10:00  με 13:00,  είναι κάποιος από εμάς του Πειθαρχικούστο Σωματείο. Η καταγγελία πρέπει να γίνεται έγγραφα. Λειτουργούν οι επιτροπές και με τους δικηγόρους και με τους ψυχολόγους για καθοδήγηση και στήριξη των φερόμενων ως θυμάτων. Από εκεί και πέρα να μη φοβούνται τα παιδιά να έρθουν, να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε να διορθώσουμε. Κάθε μέρα προστίθενται καταγγελίες για 3-4 ακόμη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλα αυτά, έχει ξεκινήσει μια έξαρση αιτημάτων από εχθές το βράδυ… Να έρθουν να μιλήσουν, είμαστε εδώ να τους βοηθήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσαρούχας ξεκαθάρισε πως ο ρόλος και η λειτουργία του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ δεν έχουν σχέση με τη Δικαιοσύνη. «Είμαστε ένα καθαρά σωματειακό όργανο. Υπάρχει μια ποικιλία ποινών που ως επί το πλείστον είναι ηθικής φύσης. Η πιο αυστηρή ποινή είναι η ισόβια διαγραφή από το Σωματείο».