Ο γνωστός ποινικολόγος, Βασίλης Δημακόπουλος, με αφορμή την πανηγυρική δικαίωση του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ολυμπιακού για την υπόθεση των «στημένων» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αναφέρθηκε στα όσα έγιναν όλον αυτόν τον καιρό. Και κυρίως τόνισε ότι κάποιοι επιχείρησαν να κατασκευάσουν ενόχους.

Σύμφωνα με τον κ. Δημακόπουλο, ο οποίος υπερασπίστηκε τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού στα δικαστήρια, η απόφαση πέραν της νομικής, περιέχει και ηθική δικαίωση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στη δήλωσή του στο Mega αναφέρει:

«Διανύθηκε μακρά πορεία μιας άδικης δοκιμασίας στην οποία συνέβαλαν η υπερβολή, το ψέμα και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Είναι μια μέρα αποδοκιμασίας αυτής της πολύπλευρης, έντονης και ανέντιμης προσπάθειας αμφισβήτησης της αθωότητας του κ. Μαρινάκη και κατασκευής όρων ενοχής.

Το δικαστήριο, μετά από μια επίπονη και εξονυχιστική ακροαματική διαδικασία που έγινε ενώπιον του κοινού, ενώπιον δημοσιογράφων και όποιου επιθυμούσε να την παρακολουθήσει, διερεύνησε εξονυχιστικά και με κάθε λεπτομέρεια όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και κατέληξε στην κρίση του.

Μια κρίση που πέραν από  τη νομική, τη δικαστική της σημασία περιέχει κυρίως την ηθική δικαίωση του κ. Μαρινάκη.

Η πλήρης, όμως, και ανεπιφύλακτη αυτή απόρριψη των κατηγοριών ολοκληρώνει μεν το έργο της δικαιοσύνης δεν αίρει όμως τις δυσμενείς συνέπειες μιας πολυετούς προσβολής.

Στο δικαστήριο είχαμε εκφράσει την έντονη και απόλυτη πεποίθηση μας ότι δεν έπρεπε να έχει υπάρξει καν παραπομπή στο δικαστήριο.

Σε κάθε περίπτωση όμως παραμένει το στέρεο αποτέλεσμα μια δικαστικής κρίσης που σε μια δικαιοκρατούμενη δημοκρατική κοινωνία είναι η μόνη που μπορεί να αποδεχθεί ή να απορρίψει την ενοχή ενός  οποιοδήποτε συνανθρώπου μας.

Κατά τούτο για όσους σέβονται τους όρους της δημοκρατίας, η απόφαση αυτή του δικαστηρίου αποτελεί όχι μόνο δικαίωση για τον κ. Μαρινάκη αλλά και ανακούφιση για όποιον στη δικαιοσύνη εναποθέτει  την εμπιστοσύνη του».