Κατάθεση στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, ο οποίος χειρίζεται τη δικογραφία με τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από υψηλόβαθμο παράγοντα της ιστιοπλοΐας, δίνει αυτήν την ώρα ο πρόεδρος του ιστιοπλοϊκού ομίλου Πειραιώς Γιάννης Παπαδημητρίου.

Κλήθηκε να καταθέσει όσα γνωρίζει σχετικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος της κορυφαίας αθλήτριας.

Ο Γ. Παπαδημητρίου υπέβαλε την παραίτησή του από το ΔΣ της ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας, μετά την ανακοίνωση που χαρακτήριζε «δυσάρεστο περιστατικό», τα όσα κατήγγειλε η ολυμπιονίκης.

«Να βοηθήσουμε όλοι σε μια συγκλονιστική καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, να προχωρήσουμε για την εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού. Η Σοφία βιώνει μια δύσκολη κατάσταση, όμως ψυχικά είναι πολύ καλύτερα γιατί έφυγε ένα βάρος χρόνων. Είμαστε εδώ για να λάμψει η αλήθεια και όποιος έχει υποστεί κάτι, άνδρας ή γυναίκα να μιλήσει», δήλωσε ο κ.Παπαδημητρίου, προσερχόμενος στην εισαγγελία.

Ερωτηθείς για την απόφασή του να παραιτηθεί, απάντησε: Η απόφαση ήταν στα πλαίσια ηθικής και αξιών και να απαντήσουμε σε μια συγκλονιστική δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας που έκανε λόγο για «δυσάρεστο περιστατικό».

Ο δικηγόρος του, Ανδρέας Μήτσαινας δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ατιμωτικό αδίκημα του οποίοι ο ένοχος ή οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν.