Ανεβάζουν ρολά ξανά τα καταστήματα  αύριο με μόνη εξαίρεση τις «κόκκινες» περιοχές όπου εκεί θα λειτουργήσουν με «click away».

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Καλημέρα», μίλησε για τον τρόπο που θα επαναλειτουργήσει η αγορά, κάνοντας έκκληση να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα ώστε να μην κλείσουν και πάλι τα καταστήματα.

Ο κύριος Γεωργιάδης, αναφέρθηκε και στη χρονική διάρκεια των SMS. Όπως έγινε γνωστό, οι πολίτες θα μπορούν να στέλνουν τον κωδικό «2» στο 13033 και να βγαίνουν για ψώνια, έχοντας χρονικό όριο δύο ωρών. Σύμφωνα όμως με τον υπουργό Ανάπτυξης, αυτός ο χρονικός «κόφτης» δεν θα ισχύει για τα κομμωτήρια και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν με ραντεβού, αλλά μόνο για το λιανεμπόριο.

«Όταν έχεις στείλει το μήνυμα 2 για ψώνια, μπαίνεις σε όποιο κατάστημα θέλεις, αρκεί να έχει χώρο. Κάθε κατάστημα, με βάση την υπουργική απόφαση που θα εκδώσουμε, θα πρέπει να έχει αναρτήσει στην είσοδο σε εμφανές σημείο τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να έχουν μέσα με βάση τα τετραγωνικά τους προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των ελεγκτικών αρχών, αλλά να ξέρουν και οι πελάτες», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.