Ενας από τους έμπιστους του πρωθυπουργού, με βαρύ βιογραφικό, άγνωστος στο ευρύ κοινό αλλά πολλά υποσχόμενος πολιτικός, είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Χρήστος Ταραντίλης αναλαμβάνει την καυτή πατάτα της ενημέρωσης, ένα ιδιαίτερα κομβικό πόστο για κάθε κυβέρνηση, πόστο που είχε από την αρχή της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ ο Στέλιος Πέτσας.

Ο Ταραντίλης έχει δουλέψει αρκετά στα θέματα της επικοινωνίας και της διαχείρισης των θεμάτων και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα φέρει ένα νέο μοντέλο, τόσο στο υπουργείο Τύπου, όσο και στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Βιογραφικό

Ο Χρήστος Ταραντίλης είναι Έλληνας πολιτικός και πανεπιστημιακός καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκλέχτηκε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου με τη Νέα Δημοκρατία, ως βουλευτής επικρατείας στις βουλευτικές εκλογές του 2019.

Είναι γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων καθώς και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας στη Βουλή, ενώ συμμετείχε και ως μέλος στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής το φθινόπωρο του 2019. Από το 2013 κατείχε τη θέση του πρωτοβάθμιου καθηγητή (Full Professor) στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Διευθυντής της ερευνητικής μονάδας «Επιχειρησιακής Έρευνας και Συστημάτων Αποφάσεων» στο ίδιο Πανεπιστήμιο για μία δεκαετία. Επιπλέον ήταν μέλος του εκδοτικού συμβουλίου του φημισμένου αμερικάνικου περιοδικού Networks (εκδοτικός οίκος Wiley), πρόεδρος και μέλος των επιτροπών πλήθους διεθνών επιστημονικών συνεδρίων στο χώρο της διοικητικής επιστήμης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.