Με εντυπωσιακό τρόπο μπήκε στο 2021 η Αρσεναλ. Οι Λονδρέζοι στο πρώτο τους παιχνίδι στη νέα χρονιά διέλυσαν εκτός έδρας με 4-0 την Γουέστ Μπρομ για την 17η αγωνιστική της Premier League και έφτασαν τους 23 βαθμούς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Αρσεναλ ήταν ο Λακαζέτ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, ενώ από ένα είχαν οι Τίρνι και Σάκα. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί σε ένα ακόμα παιχνίδι και παραμένουν στον πάτο της βαθμολογίας, έχοντας μόλις 8 πόντους σε 17 αγώνες.

Βρίσκονται στην προτελευταία θέση, στο -3 από την 18η Φούλαμ και θα παλέψουν για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και στο 10ο λεπτό απείλησαν με τον Σάκα, αλλά ο Τζόνστον ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε. Στο 16’ ο Σάκα έκανε το γύρισμα στον Ομπαμεγιάνγκ, αλλά αυτός δεν βρήκε για λίγο την μπάλα και έχασε την ευκαιρία να βάλει δύσκολα στον πορτιέρο της Γουέστ Μπρομ.

Στο 19’ ο Τζόνστον είπε «όχι» σε διαδοχικά σουτ των Μπεγερίν και Θεμπάγιος, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα η Αρσεναλ βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ.

Ο Τίρνι έκανε ωραία κούρσα από αριστερά, συνέκλινε και με ωραίο δεξί φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων. Πέντε λεπτά αργότερα οι Κανονιέρηδες έκαναν το 2-0 με τον Σάκα.

Ο Σμιθ Ρόου έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Σάκα με πλασέ εξ επαφής έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους. Στο 33’ ο Τσόνστον απέκρουσε το σουτ Σμιθ Ρόου και στο 34’ την κεφαλιά του Χόλντινγκ. Στο 44’ ο Τζόνστον πραγματοποίησε μια ακόμη μεγάλη επέμβαση, αυτή τη φορά σε σουτ του Λακαζέτ.

Η Άρσεναλ έκανε το 3-0 στο 60′ με σκόρερ τον Λακαζέτ, ενώ ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 4-0 στο 64′.