Φωτιά στο χώρο της Κεντροαριστεράς, και συγκεκριμένα στο ΚΙΝΑΛ, έβαλε δημοσίευμα του Βήματος που έκανε λόγο για συνεννόηση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα έγραφε: «Πολιτικοί παρατηρητές που έχουν αίσθηση της πολιτικής ιστορίας της χώρας αξιολογούσαν ως ιδιαίτερη την επιβεβαιωμένη πια προσέγγιση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο Παπανδρέου. Από πολλές πλευρές επιβεβαιώνεται πλέον ότι οι δυο τους έχουν αποκαταστήσει απευθείας επικοινωνία, συνομιλούν τακτικά και σχεδιάζουν να συγκροτήσουν αντινεοδημοκρατικό (“προοδευτικό” το χαρακτήρισε προσφάτως ο Γιώργος Παπανδρέου) μέτωπο».

Αλλωστε, ο Γ. Παπανδρέου σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό «Πατρινόραμα» είχε αναφερθεί στην ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας, κάτι που ερμηνεύτηκε ως προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα αντιδεξιό μέτωπο.

Συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, μεταξύ άλλων, τόνιζαν την Κυριακή:

«Για κατασκευασμένες ειδήσεις δεν υπάρχουν σχόλια. Ρωτήστε τους κατασκευαστές. Ουδείς, πάντως, ό,τι γράψει και ό,τι πει, θα αποδομήσει τον πολιτικό λόγο του Γιώργου Παπανδρέου. Με την ευκαιρία, ουδείς θα του υποδείξει, επιβάλει ή θα του υπαγορεύσει με ποιον θα μιλάει».

Παρά τη διάψευση, πάντως, η τελευταία φράση ενδεχομένως να δείχνει ότι υπάρχουν συνομιλίες των δύο πρώην πρωθυπουργών.