Απίστευτες καταγγελίες, με αναφορές στα ονόματα των Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη, έγιναν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στον Δήμο Ξηρομέρου στην Αιτωλοακαρνανία.

Η συνεδρίαση είχε διάφορα θέματα, ωστόσο, «ξέφυγε» η κατάσταση όταν ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, Απόστολος Ντίνας, αναφέρθηκε σε απόπειρες χρηματισμού που έγιναν σε βάρος του. Συγκεκριμένα, και όπως ακούγεται και στο βίντεο που ακολουθεί, ο κ. Ντίνας είπε ότι κάποτε του δόθηκαν χρήματα από τον Ιβάν Σαββίδη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ενόσω αυτός ήταν πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αστακού.

Οπως αναφέρει το agriniopress.gr, η κατάσταση οδηγήθηκε στις καταγγελίες αυτές όταν το θέμα αφορούσε την επιτροπή αγώνα κατά των χωροθετήσεων ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή (ΠΟΑΥ – Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειων).

Φανερά εκνευρισμένος, και για να αναδείξει το ακέραιο του χαρακτήρα του, τόνισε ότι παλαιότερα του προτάθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να είναι υποψήφιος σε παλαιότερες αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ παρόμοιες προτάσεις είχε και ως αθλητικός παράγοντας του Ηρακλή Αστακού, το 2017 όταν και στην ΕΠΟ θα λάμβαναν χώρα εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου, από τον Ιβάν Σαββίδη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τις οποίες απέρριψε:

«Αν έχει διαφορετική γνώμη ή προσέγγιση ή τα πήρες ή σε λαδώσανε. Τα ακούμε καθημερινά και μας έχετε ξεφτιλίσει σε όλη την περιοχή επειδή έχουμε διαφορετική άποψη. Θέλω να ξέρετε ότι όταν μου δίνανε 100 χιλιάδες και άλλοι 30.

Τους τα πέταξα στη μούρη. Όταν ήμουν πρόεδρος του Ηρακλή Αστακού και ο Μελισσανίδης και ο Σαββίδης λαδώσανε όλα τα σωματεία, το μοναδικό σωματείο που δε τα πήρε και έβαλε ανακοίνωση ήταν ο Ηρακλής Αστακού. Καταλάβατε ποιος είμαι εγώ;»

Σαν πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου προσέφερα πάνω από 10 χιλιάδες από την τσέπη μου. Κι αυτή η Επιτροπή Αγώνα δεν μπορούσε να πληρώσει 150 ευρώ για δύο αφίσες κι ένα πανό. Αυτοί είναι οι κύριοι που μας κατηγορούν σήμερα», υπογράμμισε.

Βεβαίως, οι καταγγελίες είναι εξαιρετικά σοβαρές και θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα. Αν το 2017 κάποιοι ήθελαν να ελέγξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο προβαίνοντας σε δωροδοκίες παραγόντων σε όλη την Ελλάδα, θα πρέπει να το μάθει ο κόσμος.

Δείτε το βίντεο με τις καταγγελίες