Η VW παρουσιάζει το νέο head-up display επαυξημένης πραγματικότητας . Το συγκεκριμένο σύστημα, που υπάρχει και σε πολλά νέα μοντέλα, ουσιαστικά προβάλλει τις πληροφορίες – όπως ταχύτητα κ.α. – στο παρμπρίζ. Η VW με το νέο της head up display ανεβάζει τον πήχη, αφού όπως αναφέρει μπορεί να συνδυάζει την εικονική πραγματικότητα με τον πραγματικό κόσμο.

Το νέο head-up display επαυξημένης πραγματικότητας θα παρουσιαστεί στα ID.3 και ID.4, τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της VW.

«Εισάγουμε μια αυθεντική καινοτομία στην ευρεία παραγωγή», λέει ο Frank Welsch, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Εξέλιξη. «Και το κάνουμε όχι με ένα premium μοντέλο, αλλά με τα compact ηλεκτρικά της οικογένειας ID. Η διάθεση πρωτοποριακών τεχνολογιών στο ευρύ κοινό είναι ανέκαθεν μια από τις βασικές προτεραιότητες της Volkswagen».

Το προηγμένο head-up display επαυξημένης πραγματικότητας προβάλλει σημαντικές πληροφορίες στο παρμπρίζ, σε δύο επίπεδα στον χώρο. Μεταξύ των νέων πληροφοριών που παρέχει είναι η λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησης, υποδείξεις πλοήγησης, σημεία εκκίνησης και προορισμοί, αλλά και για την ταχύτητα, τα οδικά σήματα και τις υποδείξεις υποβοήθησης και πλοήγησης με στατικά σύμβολα κ.α.

Το head-up display επαυξημένης πραγματικότητας περιλαμβάνεται στο πακέτο εξοπλισμού Infotainment Plus, των ID.3 και ID.4, το οποίο προσφέρει μεταξύ άλλων το σύστημα πλοήγησης Discover Pro με οθόνη αφής.