Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί (πλην ελαχίστων περιπτώσεων) έχουν δηλώσει πως θα κάνουν το εμβόλιο. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να κάνουν μαζί το εμβόλιο, αλλά αυτοί ακόμα δεν απάντησαν. Από τους πρώτους θα κάνει το εμβόλιο και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με τους βουλευτές όμως τι γίνεται;

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», υπάρχουν σκέψεις στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων οι βουλευτές να κάνουν το εμβόλιό στις εκλογικές τους περιφέρειες. Μαζικός εμβολιασμός δεν προβλέπεται επί του παρόντος, ούτε εμβολιασμός στη Βουλή αφού το Κοινοβούλιο δεν διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους για το εμβόλιο. Θα κάνουν όμως όλοι οι βουλευτές το εμβόλιο;

Ιδού η απορία.

Οι πρώτοι Έλληνες που εμβολιάσθηκαν

Πάντως θα πρέπει να ξέρετε ότι ήδη ορισμένοι Έλληνες έχουν κάνει εμβόλια. Άλλοι (που είναι γιατροί) και κατοικούν στη Βρετανία και άλλοι που κατοικούν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εις εξ αυτών ο Προκόπης Κουσταλλής έκανε το κινεζικό εμβόλιο όταν εταιρία στα Εμιράτα που εργαζόταν έφερε κινεζικά εμβόλια. Ο Κουσταλλής σε δηλώσεις του είπε πως αισθάνεται καλά και ότι ο οργανισμός του δεν παρουσίασε κάποια αντίδραση. Μετά από 21 ημέρες θα του χορηγηθεί η δεύτερη δόση και μετά από ένα μήνα θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν ανέπτυξε αντισώματα.

Ένας άλλος Έλληνας γιατρός ο Πέτρος Τσαφρακίδης (ουρολόγος) έκανε το εμβόλιο στην Σκωτία. Όταν ρωτήθηκε για παρενέργειες απάντησε ότι νοιώθει «ένα ηπιότατο άλγος στο σημείο του εμβολίου, σαν ένα απλό εμβόλιο». Αναφέρει ωστόσο πως έχει ακούσει για δύο περιστατικά αλλεργικών αντιδράσεων ευρύτερα στη χώρα, ενώ και δύο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου όπου εργάζεται εμφάνισαν εξανθήματα, αλλά, σύμφωνα με όσα είναι σε θέση να γνωρίζει, όπως λέει, πρόκειται για ήπιες γενικευμένες αντιδράσεις.