Το όνειρο της πρόκρισης έσβησε απόψε για την ΑΕΚ. Οι Κιτρινόμαυροι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στο ματς με τη Ζόρια, μπερδεμένοι τακτικά και τελικώς γνώρισαν βαριά ήττα με 0-3, μένοντας επί της ουσίας εκτός από τη συνέχεια του θεσμού. Το σημείο-«κλειδί» του ματς ήταν η αποβολή του Σάκχοφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τη Ζόρια να εκμεταλλεύεται το αριθμητικό της πλεονέκτημα και να φεύγει από το ΟΑΚΑ με τους τρεις βαθμούς.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με διάταξη 3-5-2 και δίδυμο στην επίθεση τους Λιβάγια Τάνκοβιτς. Αυτή η τακτική έδειξε να δυσκολεύει τους Κιτρινόμαυρους στο κομμάτι της ανάπτυξης. Η Ένωση δεν έβγαζε φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και παρότι κρατούσε τη μπάλα, αδυνατούσε να γίνει απειλητική. Ενώ δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί και τις αρκετές στημένες μπάλες.

Η ΑΕΚ είχε μια προβληματική εικόνα και αυτό έκανε τη Ζόρια να αποκτά αυτοπεποίθηση. Οι Ουκρανοί απείλησαν μάλιστα την εστία του Αθανασιάδη (που έκανε ντεπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ) στο 41’, με το σουτ του Τσιγκάνσικ στο 41’. Η Ένωση «απάντησε» με μια προσπάθεια του Μπακάκη δύο λεπτά μετά. Έτσι το ημίχρονο στο ΟΑΚΑ τελείωσε χωρίς σκορ, με την εικόνα της ΑΕΚ να είναι τουλάχιστον προβληματική.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους Ουκρανούς να χάνουν μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν. Η μπάλα στρώθηκε στον Γιουρτσένκο στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά το σουτ του έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Αθανασιάδη. Στο 49’ τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για την ΑΕΚ, που έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σάκχοφ με δεύτερη κίτρινη!

Στο 52’ οι Κιτρινόμαυροι θα απειλήσουν με το δυνατό σουτ του Τάνκοβιτς που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Σεφτσένκο. Δέκα λεπτά μετά θα έρθει όμως το γκολ για τη Ζόρια. Μετά από μια σέντρα που έγινε από αριστερά και λάθος έξοδο του Αθανασιάδη, ο Γκρόμοφ με κοντινό πλασέ θα κάνει το 0-1 για τους Ουκρανούς!

Ο Καρέρα θα περάσει στο ματς τους Γαλανόπουλο και Ανσαριφάρντ, σε μια προσπάθεια να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Στο 67’ οι Κιτρινόμαυροι θα έχουν δοκάρι, σε μια περίεργη φάση, όπου ο Σβάρνας πήγε να κάνει από πλάγια γέμισμα χωρίς κοντρόλ, αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά!

Στο 75’ η Ζόρια θα βρει και δεύτερο γκολ, «κλειδώνοντας» έτσι τη νίκη. Ο Καμπάεβ έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής, κάνοντας το 0-2 για τους Ουκρανούς!

Ενώ στο 86’ θα έρθει και το 0-3, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιουρτσένκο, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το δεκάρι: O Καμπάεφ. Έκανε εξαιρετικό ματς και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ.

Το κλειδί: Η αποβολή του Σάκχοφ

Στον πάγκο: Ο Αθανασιάδης. Φέρει τεράστια ευθύνη για το πρώτο γκολ.

Γιατί κόουτς: Ο Καρέρα άλλαξε χωρίς κανένα λόγο τη διάταξη, με αυτό το 3-5-2 να μπερδεύει την ΑΕΚ και να μην λειτουργεί.

Γκολ: Γκρόμοφ 62’, Καμπάεφ 75’, Γιουρτσένκο 86’

Κίτρινες: Σάκχοφ (43’), Τάνκοβιτς (49’), Σιμόες (55’), Σβάρνα (70’) – Βερνιντούπ (49’)

Κόκκινες: Σάκχοφ

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-5-2): Αθανασιάδης, Σβάρνας (83’ Βασιλαντωνόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Μπακάκης (65’ Γαλανόπουλος), Σάκχοφ, Κρίστισιτς, Σιμόες (87’ Μαχαίρας), Ινσούα, Τάνκοβιτς (65’ Ανσαριφάρντ), Λιβάγια

Ζόρια (4-3-3): Σεφτσένκο, Φαβόροφ, Βερνιντούπ, Χάνα, Σίγκανικς, Κοσερτζίν (82’ Λούνοφ), Ιβανισένια, Γιουρτσένκο (87΄Πέροβιτς), Καμπάλεφ, Γκρόμοφ (87’ Αλαχάρ), Γκλάντκι (63’ Ναζαρίνα)