Η Ελλάδα είχε μεν τον έλεγχο στο ματς και κάποιες καλές στιγμές αλλά δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της αδύναμης Σλοβενίας κι έτσι έμεινε στο 0-0 για την πρεμιέρα του Nations League. Λίγο έλειψε να χάσει κιόλας το παιχνίδι στο τέλος η ομάδα του Φαν’ τ Σιπ που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί και τη μεγάλη απουσία του αστεριού των Σλοβένων, Γιόζιπ Ίλισιτς.

Μεγάλο πρόβλημα στην τελική προσπάθεια για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που σε όσες ευκαιρίες δημιούργησε, τα χάλασε στο τέλος. Εκτός αποστολής για την εθνική έμεινε ο Κώστας Τσιμίκας που όπως έγινε γνωστό είχε πυρετό κι έμεινε στο ξενοδοχείο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε πολύ χαμηλό τέμπο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους αλλά χωρίς να δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να σκοράρουν. Το ματς ήταν μοιρασμένο μέχρι το 25′ όταν και η Ελλάδα άρχισε σταδιακά να παίρνει περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθεί να απειλήσει. Η πιο καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν όταν στο 29′ ο Παυλίδης βρέθηκε στη μικρή περιοχή απέναντι από τον Όμπλακ αλλά προσπάθησε να τον νικήσει με τακουνάκι και ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο μπλόκαρε σχετικά εύκολα την μπάλα.

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα μπήκε δυνατά και στα πρώτα 15 λεπτά κυριάρχησε φτάνοντας κοντά στο γκολ. Πρώτα στο 51′ όταν ο Λημνιός από καλή θέση έστειλε την μπάλα πάνω στον Όμπλακ και λίγα λεπτά μετά όταν από γύρισμα του Γιαννούλη ο Μάνταλος έπιασε αέρα από το σημείο του πέναλτι. Στο 81′ ο Σιόβας βρέθηκε σε θέση βολής αλλά αιφνιδιάστηκε και δεν τελείωσε καλά τη φάση και στο 86′ λίγο έλειψε η εντελώς ακίνδυνη, μέχρι εκείνο το σημείο, Σλοβενία να κάνει το 1-0. Ο Ζίβετς έκανε τη σέντρα, ο Σποράρ πετάχτηκε προ του Σβάρνα αλλά η προβολή του έφυγε λίγο έξω από την εστία του Μπάρκα.

Σλοβενία (Ματίγιαζ Κεκ): Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μέβλια, Μπάλκοβετς, Ρεπ (52’ Ζίβετς), Μπίγιολ (78’ Κούτερ), Βέτριχ, Μπόχαρ, Βούτσκιτς (61’ Ζάιτς), Σποράρ.

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σιπ): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Σιόβας, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λημνιός, Μπακασέτας, Μάνταλος (87’ Μασούρας), Παυλίδης (76’ Φούντας).

Περισσότερα σε λίγο…