Το κρεσέντο των προκλήσεων συνεχίζει η Άγκυρα, με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να εκδίδει μια ακόμη εμπρηστική ανακοίνωση, παίρνοντας τη σκυτάλη των προκλήσεων από τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η εν λόγω ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παρουσία Ελλήνων εθνοφυλάκων στο Καστελλόριζο.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ επικαλούμενο τη συνθήκη ειρήνης του Παρισιού τονίζει ότι «αν τα δημοσιεύματα ευσταθούν πρόκειται για άλλη μια ένδειξη ότι ότι η Ελλάδα δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και παράλληλα δείχνει τις πραγματικές τις προθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Μάλιστα, εξηγεί πως «δεν θα επιτρέψουμε σε μια τέτοια πρόκληση να επιτύχει τον σκοπό της, ακριβώς απέναντι από τις ακτές μας».

Ξεκαθαρίζει, δε, πως «τέτοιες προκλητικές ενέργειες δεν θα βοηθήσουν καθόλου την Ελλάδα» και πως «εάν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, θα είναι ηττημένη».

«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα οφέλη μέχρι το τέλος του διεθνούς δικαίου» καταλήγει η ανακοίνωση.