Ο Μπιλ Κλίντον παρέμεινε στην βίλα του πολυεκατομμυριούχου Τζέφρι Έπσταϊν στην Καραϊβική, που πέθανε ευρισκόμενος στη φυλακή για κατηγορίες που αντιμετώπιζε για βιασμό και σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών, επειδή χρωστούσε στον επιχειρηματία χάρη.

Αυτό ανέφερε στις δικαστικές αρχές η 35χρονη Βιρτζίνια Ρόμπερτς, η οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, εξαναγκαζόταν από τον  Τζέφρι Έπσταϊν και την σύντροφό του Γκισλέιν Μάξγουελ, να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα της Βρετανίας Άντριου.

Σύμφωνα με την κατάθεση της Ρόμπερτς, ο Κλίντον επισκέφθηκε το νησί λίγο μετά τη λήξη της προεδρικής του θητείας μαζί με την ίδια και δύο ακόμα «νεαρά κορίτσια» από τη Νέα Υόρκη.

Η Ρόμπερτς ισχυρίζεται ότι όταν ρώτησε τον Έπσταϊν τι έκανε στο νησί ο Κλίντον, ο Έπσταϊν γέλασε και της είπε: «Μου χρωστάει χάρη».

«Πότε δεν μου είπε τι χάρες ήταν αυτές. Ποτέ δεν έμαθα. Δεν ήξερα αν το έλεγε σοβαρά. Ήταν ένα αστείο» είχε καταθέσει η Ρόμπερτς.

Πήγη: thetimes.co.uk

Η κατάθεσή της Ρόμπερτς δόθηκε το 2011 και αποτελούσε τμήμα ενός συνόλου στοιχείων που περιλαμβάνονταν στον φάκελο της μήνυσης που είχε ασκήσει η Ρόμπερτς κατά της Γκισλέιν Μάξγουελ, το 2015,  για δυσφήμηση.

Η Μάξγουελ και η Ρόμπερτς είχαν έρθει τότε σε εξωδικαστική συμφωνία και η συγκεκριμένη κατάθεση παρέμεινε απόρρητη.

Πλέον ήρθε στη δημοσιότητα λόγω της ποινικής δίωξης που έχει ασκηθεί στη Μάξγουελ για σωματεμπορία ανηλίκων.

Στην ίδια κατάθεση η Ρόμπερτς ανέφερε ότι στο αεροπλάνο του Έπσταϊν, το επονομαζόμενο Lolita Express, είχε δει να επιβιβάζονται και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Αλ Γκορ και διάσημα μοντέλα όπως η Ναόμι Κάμπελ και η Χάιντι Κλουμ.

«Ταξίδευαν σχεδόν οι πάντες με αυτό το αεροπλάνο. (…) Υπήρχε σεξουαλική επαφή, ερωτικά παιχνίδια, υπήρχε ένα κρεβάτι εκεί, οπότε μπορούσαμε να κάνουμε ό,τι ακριβώς συνέβαινε και στο σπίτι. Ξεκινούσε με μασάζ ή με λίγο παιχνίδι και κάποιες φορές οδηγούσε, ξέρετε…σε όργια».