Στην Αθήνα, στο πρώτο υπόγειο του Μουσείου Γουλανδρή, στο Παγκράτι, τη σκυτάλη των εκθέσεων παίρνουν οι ζωγραφιές παιδιών από το διάστημα της καραντίνας.

Τι καλύτερο από την «παιδική φαντασία, αντίδοτο στην απομόνωση» που ζωγράφισαν παιδιά και έφηβοι έως 15 χρόνων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ελεύθερα και με μπόλικη φαντασία.

Για την ακρίβεια, είναι οι ζωγραφιές 252 παιδιών, που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση (open call) του μουσείου του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, στις μέρες της καραντίνας και όλες οι προτάσεις αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του μουσείου.

«Το εύρος της παιδικής φαντασίας, ο τρόπος της εικαστικής απόδοσης, τα μέσα με τα οποία εκφράστηκαν, η αισθητική τέρψη που μας προκάλεσαν μας οδήγησαν στη σκέψη να οργανώσουμε μια έκθεση με νόρμες και κριτήρια που επιβάλλονται οργανωτικά σε εκδηλώσεις μουσειακών αξιώσεων και με τις ανάλογες εκθεσιακές υποδομές. Προς τούτο, ασμένως διαθέτουμε τον όροφο των περιοδικών εκθέσεων του μουσείου, όπου θα έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε τους μικρούς ταλαντούχους καλλιτέχνες με τις οικογένειες και τους φίλους τους, να τους ευχαριστήσουμε για τις εκπλήξεις που μας επιφύλαξαν, να τους συγχαρούμε και να τους ενθαρρύνουμε για περαιτέρω επιδόσεις.

Η επίσκεψη σε αυτό το αφιέρωμα θα είναι μια διαδρομή στην παιδική φαντασία και μια εμπειρία κοινωνικής αποστασιοποίησης, έτσι όπως εκφράστηκε μέσα από την παιδική φαντασιακή πρόσληψη και δημιουργικότητα. Αυτό που θα συγκρατήσουμε είναι το ένστικτο των παιδιών και η εύστοχη ματιά τους σε γεγονότα που όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, βιώσαμε μέσα στη δίνη της πανδημικής αγωνίας» αναφέρει η επιμελήτρια της έκθεσης.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από 1 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι το Mega, το One Channel και το in.gr