Έδιναν και έπαιρναν τα πάρτι με γυναίκες, ντελίβερι και αλκοόλ στον Κορυδαλλό το 2016, όπως αποκαλύπτεται από καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες της ΕΥΠ.

Τα πάρτι γίνονταν στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού. Βασικό πρόσωπο σε αυτή την υπόθεση ένας τρόφιμος, με το κωδικό όνομα «Αντώνης ο Άραβας», ο οποίος φέρεται να είχε σχέση με τη νύχτα και να έχει δολοφονηθεί. Εκμεταλλευόταν προσωπικές σχέσεις που είχε αναπτύξει με σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος δεν υπηρετεί πια στο Ψυχιατρείο των φυλακών. Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν σημειώματα της ΕΥΠ για τα τηλεφωνήματα του τροφίμου των φυλακών, Μάλαμα, που αποκαλύπτουν το τι ακριβώς συνέβαινε.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής τόνισε πως δεν μπορεί κανείς από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να μην έβλεπε τι συνέβαινε και σημείωσε ότι «αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει».

Αναφέρθηκε επίσης στην σημασία του σωφρονισμού, επισημαίνοντας ότι «οι φυλακές θα πρέπει επιτέλους να γίνουν σωφρονιστικά ιδρύματα».

Ο δημοσιογράφος των «Παραπολιτικών» Λάμπρος Καλαρρύτης έθεσε το ερώτημα στον κ. Καλλιακμάνη πώς μπορεί να έμπαιναν ιερόδουλες και ντελίβερι στις φυλακές χωρίς να το γνωρίζει όλη η αλυσίδα της διοίκησης των φυλακών. Ο κ. Καλλιακμάνης υπενθύμισε ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν υπάγονται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Εκτίμησε πάντως  πως «σίγουρα το ήξεραν πολλοί. Τι είναι οι φυλακές, ξενοδοχείο; Και στο ξενοδοχείο ακόμα, ο ρεσεψιονίστ θα σε ρωτήσει πού πας» – «Τι να πώ, σηκώνω τα χέρια ψηλά» είπε.

Ως προς την ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση, ο Λ. Καλλαρύτης σημείωσε πως «συνήθως αυτές οι υποθέσεις έχουν και πολιτική απόληξη», η οποία μεταφράζεται σε ανοχή ή κάλυψη, κάτι που μένει να διαπιστωθεί.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Νικόλαος Χουρσαλάς τόνισε ότι κατά καιρούς έχει ακουστεί ότι κρατούμενοι κατάφεραν να βάλουν πράγματα στις φυλακές προφανώς με την ανοχή ή συμμετοχή υπαλλήλων ακόμη και της διοίκησης των φυλακών.

«Το σωφρονιστικό σύστημα είναι σύστημα σήψης, αδιαφάνειας, διαφθοράς» είπε. Επιπλέον, αυτή η κατάσταση αναπαράγει ανασφάλεια στους κατοίκους του δήμου.

Πρόκειται για διαχρονικό πρόβλημα. Αίτημα της κοινωνίας είναι η απομάκρυνση των φυλακών και θέλουμε «να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία του σωφρονιστικού κατάστηματος στον Ασπρόπυργο», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ένορκη διοικητική εξέταση. Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ανέφερε ότι έχει ζητήσει αντίγραφα όλων των συνομιλιών από την ΕΥΠ.