Η «πράσινη» ατζέντα, εκτός από την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, απέκτησε άλλον έναν διεκδικητή: το Κίνημα Αλλαγής ετοιμάζει διαδικτυακή θεματική συζήτηση για το περιβάλλον την Πέμπτη, μια μέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που ξεκινούν και θα συνεχιστούν καθ’ όλη την πορεία προς την Συνδιάσκεψη, που (κορωνοϊού επιτρέποντος) θα διεξαχθεί το φθινόπωρο. Εκεί, το Κίνημα Αλλαγής θα παρουσιάσει το πρόγραμμα ανοικοδόμησης της χώρας μετά την πανδημία, συνδιαμορφωμένο με την κομματική βάση που θα συμμετάσχει στις διεργασίες, αλλά και σε συνεννόηση με σε επιστήμονες, τεχνοκράτες, ειδικούς, εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας των πολιτών.

Η αυριανή συζήτηση θα αφορά την νέα Πράσινη Συμφωνία για το περιβάλλον και την ενέργεια. Εκτός από την Φώφη Γεννηματά, στην συζήτηση θα συμμετέχουν ο επικεφαλής της Greenpeace στην Ελλάδα, Νίκος Χαραλαμπίδης, ο τ. Διοικητής του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοφανόπουλος και ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας διαχείρισης απορριμάτων, Αντώνης Μαυρόπουλος. Από κομματικά στελέχη θα παρέμβουν ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης και οι γραμματείς των τομέων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αποστολόπουλος και Χάρης Δούκας. Την συζήτηση θα συντονίσει ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Η επόμενη διαδικτυακή εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τετάρτη, θα αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και, μεταξύ άλλων, ως ειδικός επιστήμονας θα συμμετάσχει ο Ηλίας Μόσιαλος.