Στις 11 Μαίου επιστρέφουν οι μαθητές της Γ τάξης του Λυκείου στις τάξεις τους, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, η «τηλεκπαίδευση» θα συνεχιστεί για όσους μαθητές δεν μπορούν να προσέλθουν στα σχολεία ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στις 18 Μαίου θα επανέλθουν στα σχολεία τους οι μαθητές της Α και της Β τάξη Λυκείου και πιθανά η 1η Ιουνίου θα είναι η ημερομηνία κατά την οποία θα λειτουργήσουν ξανά τα δημοτικά αν κριθεί σκόπιμο από την εξέλιξη της νόσου.

Το σχέδιο επαναλειτουργίας των σχολείων θα ανακοινώσουν αύριο οι εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας κατά την διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης που γίνεται από την επιτροπή ειδικών και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Πάντως, οι μάσκες, τα αντισηπτικά και τα ειδικά μέτρα στις σχολικές αίθουσες θα πρέπει να θεωρούνται βέβαια τις πρώτες ημέρες επιστροφής των μαθητών.

Παράλληλα, όπως θα ανακοινωθεί αύριο όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας αναμένεται να αξιοποιηθούν για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, οι διπλάσιοι από πέρυσι εκπαιδευτικοί-επιτηρητές και τα διπλάσια βαθμολογικά κέντρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από