Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την πόλη Μανάους της Βραζιλίας.

Εργάτες ντυμένοι με προστατευτικές στολές χρησιμοποιούν εκσκαφείς προκειμένου να δημιουργήσουν λάκκους για να θάψουν σωρούς σε ομαδικούς τάφους ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από τον κοροναϊό.

Η μεγάλη αύξηση αυτών που χάνουν τη ζωή τους ανάγκασε τις τοπικές αρχές της Μανάους, πρωτεύουσας της μεγαλύτερης σε έκταση πολιτείας της Βραζιλίας, να προχωρήσουν στη δημιουργία ομαδικών τάφων.

Πριν από τον κοροναϊό, οι αρχές έθαβαν περίπου 30 σωρούς την ημέρα. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός έχει φτάσει στις 100 ημερησίως, σύμφωνα με το γραφείο του δημάρχου.

«Η τοπική αρχή υιοθέτησε την χρήση των ομαδικών τάφων για να θάψει τα θύματα του COVID-19, μία μέθοδο που ήδη χρησιμοποιείται σε άλλες χώρες. Αποτελεί ένα απαραίτητο μέτρο ώστε να ανταποκριθούμε στο μεγάλο αριθμό ενταφιασμών» ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Πεθαίνουν στα σπίτια τους

Σε συνέντευξή του στο CNN Brasil την Τρίτη, ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι το σύστημα υγείας δεν είναι πλέον σε θέση να εξυπηρετήσει όσους χρειάζονται θεραπεία και οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να πεθαίνουν στο σπίτι τους.

«Αν και ζούμε σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, πιθανώς την πιο δύσκολη στη Βραζιλία, δεν έχουμε λάβει βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για περαιτέρω εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη στο νοσοκομείο της πόλης» πρόσθεσε.

Μακάβριες εικόνες

Σε πλάνα που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την περιοχή, διακρίνονται εκσκαφείς να μετακινούν μεγάλες ποσότητες χώματος, δημιουργώντας μακρύ λάκκο, ενώ στη συνέχεια τα φέρετρα καλύπτονται και πάλι.