Θυελλώδεις πνέουν οι άνεμοι στη χώρα μας όλη την Τρίτη, με αποτέλεσμα να έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο συνεχίζουν να πνέουν θυελλώδεις (8 μποφόρ) και τοπικά πολύ θυελλώδεις (9 μποφόρ) με ριπές που στη Σαμοθράκη και στην Παξιμάδα Καρύστου ξεπέρασαν τα 100 χλμ/ώρα.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως το πρωί της Τρίτης.

Μέχρι το βράδυ,  οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο από βορειοανατολικές 4 έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται την Τετάρτη.

Κλειστή η Βουλιαγμένης

Κλειστή είναι εδώ και λίγη ώρα η λεωφόρος Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα από τη λεωφόρο Αλίμου έως την Εθνάρχου Μακαρίου.

Αιτία μια μεγάλη πινακίδα που λόγω των ισχυρών ανέμων υπάρχει κίνδυνος να πέσει στο οδόστρωμα.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων, που σύμφωνα με την ΕΜΥ στα ανατολικά φθάνουν τα 9 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Αττική: Πάνω από 45 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Μάλιστα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν από το απόγευμα στην Αττική η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 45 κλήσεις  για κοπές δένδρων και απομάκρυνση αντικειμένων κυρίως στην ΒΑ Αττική.