Θλιβερό παγκόσμιο ρεκόρ καταγράφουν οι ΗΠΑ, όπου περισσότεροι από 1.200 ανθρώπους έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μια μέρα από τον κοροναϊό. Στις ΗΠΑ καταγράφονται πλέον 337.072 κρούσματα μόλυνσης, ενώ οι θάνατοι ασθενών έχουν φθάσει τους 9.633, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι αμερικανικές αρχές εκτιμούν πως οι μέρες που έρχονται θα είναι ακόμα πιο κρίσιμες, αναφέροντας πως η βδομάδα που διανύουμε αναμένεται να καταγράψει τους περισσότερους θανάτους.

Γιατρός και μέλος της ομάδας αντιμετώπισης κοροναϊού του Λευκού Οίκου, ανέφερε στο ABC ότι αυτή τη βδομάδα «πρόκειται να έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό νοσηλείας, τις περισσότερες νοσηλείες σε ΜΕΘ και τους περισσότερους θανάτους» από τότε που ο κοροναϊός εμφανίστηκε στις ΗΠΑ.

Περίπου διπλάσιος αριθμός ανθρώπων πεθαίνουν στις ΗΠΑ σε σχέση με την Ισπανία και την Ιταλία.

Το 87% των πολιτών θα μείνει σπίτι ακόμα και μετά το τέλος της καραντίνας

Από έντονο φόβο και ανησυχία για την εξάπλωση του κοροναϊού διακατέχεται η πλειοψηφία των Αμερικανών.

Οι περισσότεροι Αμερικάνοι υποστηρίζουν πως, ακόμη κι αν οι αρχές άρουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αυτοί θα παραμείνουν στο σπίτι.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η αμερικανική εφημερίδα «New York Post», το 87% των πολιτών επιλέγουν να μείνουν σπίτι για όλο τον Απρίλιο, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις των τοπικών φορέων.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη για λογαριασμό των «Huffington Post / YouGov», δείχνει ότι μόνο το 7% των Αμερικανών παραδέχεται ότι δεν θα κρατήσει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης εάν υπάρξει άρση των μέτρων ενώ το 6% αισθάνεται αβεβαιότητα για τι θα κάνει – το ποσοστό αυτό αφορά πιθανότατα τους πολίτες στη Βόρεια Ντακότα, τη Νότια Ντακότα, το Αρκάνσας, την Αϊόβα ή τη Νεμπράσκα που δεν έχουν εντολή από τις αρχές για κατ΄ οίκον περιορισμό.

Το 79% στηρίζει την απόφαση για καραντίνα

Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από την έρευνα, το 79% των Αμερικανών επικροτούν την απόφαση των πολιτειών που έδωσαν εντολή στους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις.

«Μόνο το ένα τέταρτο των Αμερικανών υποστηρίζει ότι τα πράγματα σύντομα θα επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς με το 62% να προβλέπει ότι οι επιπτώσεις από την πανδημία θα έχουν διάρκεια», όπως επισημαίνεται στη δημοσκόπηση.