Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν σήμερα ένα νέο ημερήσιο ρεκόρ με 509 νέους θανάτους από τον κοροναϊό, σε διάστημα 24 ωρών, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών από τον φονικό ιό να ανέρχεται πλέον σε 4.032 και η χώρα να γίνεται η τέταρτη κατά σειρά που ξεπερνά το όριο των 4.000 θανάτων, πίσω από την Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.

Η «μαύρη λίστα» των χωρών με τους περισσότερους νεκρούς

Με το γαλλικό σύστημα υγείας να βρίσκεται υπό κατάρρευση ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία άγγιξε τους 24.639, με τον αριθμό να αυξάνεται κατά 1.882 από χθες.

Ο διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας Ζερόμ Σαλμόν ανέφερε επίσης ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊαύ αυξήθηκε στα 56.989, μια αύξηση 9%.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 6.017 άνθρωποι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και πρέπει να διασωληνωθούν, ένας αριθμός αυξημένος κατά 8% σε σύγκριση με χθες.

Αναμένεται αύξηση των θανάτων

Ο ημερήσιος απολογισμός της κυβέρνησης περιλαμβάνει μονάχα όσους ασθενείς πεθαίνουν στα νοσοκομεία, όμως οι αρχές λένε ότι θα μπορούν πολύ σύντομα να συγκεντρώνουν στοιχεία για τους νεκρούς στα γηροκομεία, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αύξηση των καταγεγραμμένων θανάτων.

Μπροστά στη συμφόρηση των μονάδων εντατικής θεραπείας, οι αρχές οργάνωσαν τη διακομιδή ασθενών προς περιοχές που έχουν πληγεί λιγότερο.

Τριάντα έξι εξ αυτών διακομίστηκαν σήμερα με τη βοήθεια δύο υπερταχειών (TGV) από το Παρίσι στη Βρετάνη, στη δυτική Γαλλία.

Άλλοι 100 ασθενείς θα μεταφερθούν εκτός της περιοχής του Παρισιού έως αύριο το πρωί.