Με ένα καυστικό και συμβολικό σκίτσο ως πρωτοσέλιδο σχολιάζει τη νέα πραγματικότητα της καραντίνας ο Economist στο νέο του τεύχος.

Με τίτλο «Όλα υπό έλεγχο» και υπότιτλο «Μεγάλη κυβέρνηση, ελευθερία και ο ιός» ο Economist παρουσιάζει έναν άνθρωπο να κρατά από το λουράκι του ένα σκυλάκι, αλλά και να έχει μετατραπεί και ο ίδιος ο άνθρωπος σε ένα, καθώς έχει στο λαιμό του ένα λουρί, το οποίο κρατάει ένα μεγάλο χέρι.

Aνάμεσα στους τίτλους των άρθρων που παρουσιάζονται στο πρωτοσέλιδο ξεχωρίζει αυτός που κάνει λόγο για «το έτος χωρίς χειμώνα».

Ο πλανήτης σε καραντίνα

Περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, που εκτιμάται από τον ΟΗΕ σε 7,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους, βρίσκονται σε καραντίνα λόγω του κοροναϊού.

Οι περισσότερες χώρες επέβαλαν υποχρεωτικό περιορισμό στον πληθυσμό τους: τουλάχιστον 2,24 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε τουλάχιστον 42 χώρες ή εδάφη επέλεξαν αυτή τη μέθοδο. Αυτό ισχύει συγκεκριμένα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία …), αλλά και στην Κολομβία, την Αργεντινή, την Καλιφόρνια (Ηνωμένες Πολιτείες), στο Νεπάλ, το Ιράκ, στη Μαδαγασκάρη.