Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κοροναϊού στην Ολλανδία πέρασε τις 10.000 την Κυριακή, ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές, προσθέτοντας ότι η αύξηση των θανάτων και των νοσηλειών δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Νέα ενημέρωση

Στην καθημερινή ενημέρωσή του, το Ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) δήλωσε ότι οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις αυξήθηκαν κατά 1.104 σε 10.866 συνολικά, μια αύξηση της τάξεως του 11%. Υπήρξαν 132 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων σε 771.

«Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών και ο αριθμός των θανάτων αυξάνονται λιγότερο γρήγορα από ό, τι θα αναμενόταν χωρίς μέτρα», ανέφερε το RIVM.

Αλλά επειδή οι υγειονομικές αρχές ελέγχουν ως επί το πλείστον μόνο τους πολύ άρρωστους και τους υγειονομικούς εργαζόμενους για τον ιό, ο πραγματικός αριθμός λοιμώξεων είναι πιθανό να είναι πολύ υψηλότερος, δήλωσε το RIVM.

Η ολλανδική κυβέρνηση διέταξε μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης, κλειστά σχολεία και κλειστές τις περισσότερες επιχειρήσεις, ενώ απαγόρευσε τις δημόσιες συγκεντρώσεις στα μέσα Μαρτίου.

Πηγή: wsau.com