Θερίζει ο κοροναϊός και στη Βρετανία όπου σήμερα καταγράφηκε η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση στον αριθμό των νεκρών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, The Sun, που επικαλείται το υπ. Υγείας της Βρετανίας, ακόμη 260 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελυταίο 24ωρο ανεβάζοντας σε 1.019 νεκρούς το συνολικό απολογισμό.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βρετανία έχουν φτάσει τα 17.089 και είναι  ηλικίας μεταξύ 29 και 98 ετών και όλοι -εκτός από 4, έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Νοσεί η Βρετανική ηγεσία

Η Βρετανία που έπειτα απο εβδομάδες χαλαρής πολιτικής, δίνει τώρα τη δική της μάχη ενάντια στην εξάπλωση της επιδημίας έχει δεχτεί ένα ακόμη πλήγμα καθώς,  ανάμεσα στα κρούσματα του κοροναϊού στη Βρετανία συγκαταλέγονται ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ και ο πρίγκιπας Κάρολος.

Ο  Μπόρις Τζόνσον είναι και επίσημα ο πρώτος ηγέτης κράτους που νοσεί από τον Covid-19. Το γεγονός γνωστοποίησε ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας σε ανάρτησή του στο Twitter : «ανέπτυξα ήπια συμπτώματα και βρέθηκα θετικός στον κοροναϊό. Βρίσκομαι σε απομόνωση, αλλά θα συνεχίσω να ηγούμαι της κυβέρνησης».

Μετά τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε και ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν, ήδη, την ανησυχία και για το ενδεχόμενο να έχουν προσβληθεί και άλλα μέλη της κυβέρνησης καθώς και η έγκυος σύζυγος του Μπόρις Τζόνσον, Κάρι Σίμοντς.

Επικρίσεις

Από τη στιγμή που νόσησε και ο ίδιος, ο Τζόνσον δέχεται ακόμα μεγαλύτερη κριτική για την αρχική του απραξία απέναντι στην πανδημία.

Υπενθυμίζεται  ότι η Βρετανία αρχικά υιοθέτησε μια εντυπωσιακά ήπια προσέγγιση στη χειρότερη υγειονομική κρίση από την επιδημία της γρίπης του 1918, αλλά στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση επιβάλλοντας αυστηρούς ελέγχους ύστερα από προβλέψεις ότι ο κοροναϊός μπορεί να στοιχίσει τη ζωή ακόμα σε 250.000 ανθρώπους στη χώρα.

Οι επικρίσεις κατά του Τζόνσον έγιναν ακόμη πιο έντονες όταν Βρετανικά μέσα ενημέρωσης υπενθύμισαν ότι στις αρχές Μαρτίου, ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε παραδεχτεί ότι έκανε χειραψίες με ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον ιό, μην τηρώντας τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής.