Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή τονίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας καλώντας την κυβέρνηση να υλοποιήσει τα αιτήματα της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών γιατρών.

Μόνιμους χιλιάδες διορισμούς

Στο πλαίσιο αυτό ο γραμματέας του ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να κάνει μόνιμους διορισμούς για το σύνολο των 2000-3000 γιατρών που εκτιμάται ότι έχουν κάνει αιτήσεις για ένταξη στο ΕΣΥ.

«Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει άμεσα πράξη το αίτημα της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, ώστε να διοριστεί σε μόνιμες θέσεις το σύνολο των γιατρών που είχε θέσει υποψηφιότητα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους ανέρχονται σε 2.000 – 3.000 και που σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή μένουν παροπλισμένοι» τονίζει ο κ. Κουτσούμπας.

Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα

Σημειώνει επίσης ο γραμματέας του ΚΚΕ πως «δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για την αναμονή ολοκλήρωσης των κρίσεων. Πρόκειται για ένα ιατρικό δυναμικό έμπειρο, με τίτλο ειδικότητας, το οποίο μπορεί άμεσα να ριχθεί στη μάχη».

«Παράλληλα, τονίζουμε ξανά την ανάγκη για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα, κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ και εργαστηρίων» καταλήγει ο κ. Κουτσούμπας.