Τέσσερις άνθρωποι, σε τέσσερις τοίχους, για 14 μέρες. Αυτός είναι ο αγώνας που περιγράφει αποκλειστικά στο LIVE NEWS ο 60χρονος αγρότης από τη Γαστούνη, που μαζί με τη σύζυγό του, που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό, υποχρεώθηκε να κλειστεί στο σπίτι του μαζί με το γιο και τη φίλη του γιου τους.

«Ήτανε στο γκρουπ και τη βρήκανε θετική. Της είπανε να κάνει επανεξέταση η ίδια. Εμείς, τώρα, που μέναμε στον ίδιο χώρο, θα κάνουμε; Τώρα θα πάμε πάνω μαζί και θα δούμε. Ο Θεός βοηθός. Αλλιώς θα πάω σε ιδιωτικό να κάνω, για να βγω στην κοινωνία δηλαδή, για να ξέρω τι να λέω κιόλας δηλαδή. Να μην λέμε παραμύθια».

Οι μέρες της καραντίνας, είναι για εκείνους αφόρητες, λέει. Στριμώχτηκαν σε ένα σπίτι λίγων τετραγωνικών. Από τη μία για να θεραπευτεί η 50χρονη γυναίκα, που κόλλησε στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους κι από την άλλη, με φόβο μην κολλήσουν, αν αυτό δεν έχει συμβεί ήδη, και οι υπόλοιποι τρεις.

«Κουραστήκαμε κι εμείς. Τον αγώνα μας περνάμε εδώ μέσα. Είμαστε 14 μέρες, 4 άτομα σε 4 τοίχους. Δεν είχαμε κάποιο σύμπτωμα, ούτε ο γιος μου, ούτε η κοπελιά του, ούτε εγώ. Τι να κάνουμε. Κι εμείς τα 'χούμε χαμένα. Ό,τι μας λένε κάνουμε».

«Η κόρη μου, είχε έρθει τώρα την αποκριά. Σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη, την στείλαμε και έκανε εξετάσεις, είναι αρνητική. Δεν έχει κανένα πρόβλημα. Παρ’ όλ’ αυτά, της είπανε στο ΑΧΕΠΑ, παρ’ ότι είναι αρνητική, να κάτσει και αυτή, 14 μέρες σε καραντίνα. Κι είναι στο σπίτι το παιδί».

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, μόνο εκείνος μπορεί να βγει από το σπίτι για να φροντίσει για τα απαραίτητα ψώνια. Δεν λείπουν όμως, οι παρατηρήσεις από τους συντοπίτες του.

«Βγαίνω εγώ με μάσκα για τα έκτακτα. Προσεκτικά και πολύ λίγες φορές. Όπως μας είπανε δηλαδή. Έχω και ζώα, να πάω ζωοτροφές εκεί στον στάβλο… εδώ μια φορά που πήγα κάπου μου γίνανε παρατηρήσεις από κάποιους. Υπομονή κάνουμε, να μην πειράξουμε και τον κόσμο, για όνομα του Θεού. Ούτε το θέλαμε, και η γυναίκα μου για να προσκυνήσει πήγε. Δεν πήγε για αναψυχή».

Στα χαμένα, αμέτρητοι ακόμη άνθρωποι που από χθες, επιχειρούν να επικοινωνήσουν με το 1135 του ΕΟΔΥ. Όπως διαπιστώνουν η γραμμή βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από