Στον Έβρο βρέθηκε ο ακροδεξιός ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός για να βρεθεί δίπλα στους άνδρες του Ελληνικού Στρατού αλλά και να προφυλάξει… ο ίδιος τα ελληνικά σύνορα.

Το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής απεικονίζεται μαζί με κατοίκους της περιοχής να συμμετέχει ενεργά σε περιπολίες με σκοπό να εμποδίζουν πρόσφυγες να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια.

Δημοσίευμα ιστοσελίδας που ανήκει στον ακροδεξιό χώρο «διαφημίζει» την συμμετοχή Λαγού και τη δράση του στον «εντοπισμό λαθρομεταναστών-τζιχαντιστών που περνούν κατά χιλιάδες τα σύνορα».

Η επίσκεψη Λαγού στα σύνορα του Έβρου δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια ακροδεξιών στοιχείων να εκμεταλλευτούν την ένταση που έχει προκύψει στην περιοχή καθώς

Το απόγευμα της Πέμπτης προσήχθη στην ασφάλεια του Βόλου ο ο διαχειριστής της φασιστικής σελίδας «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών», η οποία έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο προκαλώντας φόβους για άνοδο της ακροδεξιάς στη χώρα μας, μετά και τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, αλλά και τα νησιά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-thessalia.gr, ο διαχειριστής και άλλα μέλη της ομάδας είναι πρόσωπα γνωστά στην Ασφάλεια και η δράση της κλειστής διαδικτυακής ομάδας που δημιουργήθηκε στις 3 Μαρτίου έγινε γνωστή όταν άρχισε να εξαπλώνεται και να αποκτά μέλη.

Τα όπλα που διέθεταν τα μέλη φιγουράριζαν στις αναρτήσεις τους (κάποιοι έβαζαν και άδειες οπλοφορίας) μαζί με δηλώσεις μίσους κατά των «λαθρομεταναστών» στον Βόλο, που πρέπει να «ξεβρωμίσει». Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα e-thessalia.gr, οργάνωναν ταξίδι στον Έβρο με τα διαθέσιμα όπλα τους για να φυλάξουν τα σύνορα.