Η μέση περίοδος επώασης του κοροναϊού είναι 5 έως 7 ημέρες και ο ανώτατος χρόνος επώασης είναι 14 ημέρες, ανακοίνωσε ο Ντου Μπιν, πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος Εντατικής Θεραπείας της Κινεζικής Ιατρικής Ενωσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο.

Ο Ντου Μπιν δήλωσε επίσης ότι αν και στην επαρχία Χουμπέι διαπιστώθηκε πως ορισμένα άτομα βρέθηκαν θετικά στο ιό μετά την αποθεραπεία και την έξοδό τους από το νοσοκομείο, δεν υπάρχουν στοιχεία στην παρακολούθηση τέτοιων περιπτώσεων.

Ο κινέζος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που θα δείχνουν ότι αυτοί οι ασθενείς μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους.

Δωρεάν διαφημίσεις από το Facebook

To Facebook ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα προσφέρει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) δωρεάν διαφημίσεις στην πλατφόρμα του στο πλαίσιο των προσπαθειών καταπολέμησης των ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον νέο κοροναϊό, δήλωσε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

«Προσφέρουμε στον ΠΟΥ όσες δωρεάν διαφημίσεις χρειάζεται», ανέφερε ο Ζάκερμπεργκ σε ανάρτησή του στο Facebook.

Οι χρήστες που αναζητούν πληροφορίες για τον νέο κοροναϊο στο Facebook θα κατευθύνονται είτε στον ιστότοπο του ΠΟΥ είτε σε αυτό των τοπικών τους υγειονομικών αρχών όπου θα μπορούν να ενημερωθούν για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, εξήγησε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Εξάλλου ο Ζάκερμπεργκ δεσμεύθηκε ότι το Facebook θα αποσύρει ψευδείς ισχυρισμούς και θεωρίες συνωμοσίας από τον ιστότοπο, στο πλαίσιο της προσπάθειας να καταπολεμηθεί η παραπληροφόρηση σχετικά με την επιδημία covid-19.

Το Facebook θα συνεργαστεί με ειδικούς σε θέματα υγείας από όλο τον κόσμο και θα στηρίξει αλλά και θα προσφέρει «δωρεάν διαφημίσεις» σε άλλους υγειονομικούς οργανισμούς.

Τον Φεβρουάριο ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης είχε ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσει τις διαφημίσεις προϊόντων που υπόσχονται ότι θεραπεύουν ή προστατεύουν από τον νέο κοροναϊό.